Mă numesc Stroescu Alexandra, am 28 de ani, sunt mămică de 2 ani și 4 luni și iubesc să croșetez manual genți și rucsacuri din fir textil.

Sunt prietenă cu croșeta de circa 2 ani si jumătate! Însărcinată fiind și dorindu-mi un costumaș animat pentru fiica mea, am decis să îl lucrez singură și de aici a pornit pasiunea mea pentru croșetat! Până în luna martie anul acesta am croșetat zeci de costumașe animate, dar simțeam că mă plafonez, că trebuie să fac altceva...și așa a început povestea genților și rucsacurilor croșetate, accesorii ce pot completa frumos ținuta unei femei!

Am început cu o geantă simplă acum 4 luni și am ajuns la lucrări complexe, din diferite tipuri de fire textile, dar și în combinație cu diverse materiale ca: piele naturală/ecologică și lemn/pal imprimat.

Sunt mândră de fiecare lucrare realizată, pun dragoste în tot ceea ce fac, lucrez multe ore pe zi și tocmai de aceea am ajuns ca într-un timp relativ scurt să am lucrări îngrijite, bine lucrate și apreciate de către clienți.

Printre recentele mele realizări se numără:
-participarea la un eveniment caritabil, unde interpreta de muzică populară Niculina Stoican m-a invitat pe scenă și m-a felicitat pentru munca depusă și pentru frumusețea lucrărilor mele,
-prezentarea lucrărilor într-o companie națională,
-proiectul Yokko, pe care il consider un mare plus in dezvoltarea mea personală pe planprofesional.

Stroescu Alexandra

Stroescu's HandMade

  0760411258

  Stroescu's HandMade

Stroescu Alexandra

STROESCU'S HANDMADE

Interviu de Gianina Corondan pentru YOKKO
www.gianinacorondan.ro


G: Ce meserie ai și cum ai ajuns la design?

A: Tocmai faptul că nu am reușit să profesez ca inginer în industria alimentară după terminarea studiilor, cred că a fost unul din motivele pentru care m-am apucat de handmade. Înainte să rămân însărcinată am lucrat într-o firmă de cadastru ca Analist Servicii Clienți, dar pe timpul sarcinii am descoperit pasiunea mea pentru croșetat. Am început cu costumașul Minnie Mouse pentru fetița mea, iar de atunci am tot avut comenzi și am lucrat câteva zeci de costumașe.
Anul acesta pe 1 martie, când Sofia a împlinit 2 ani am zis că trebuie să fac altceva, căci parcă nu mă mai regăseam și atunci am croșetat prima mea geantă. După 5 luni de practică intensă (10-15 ore de muncă pe zi) am ajuns să fiu cotată de către colegele de breaslă ca cea mai bună din România la capitolul genți croșetate!

G: Cum ai descrie produsele tale? Ce se detașează la ele?

A: Pe lângă calitatea pe care o caut mereu când aleg materia primă, pun foarte mult suflet în ceea ce fac, iar asta sper și cred că se vede și în produsul finit. Lucrez minuțios fiecare parte a genții sau a rucsacului, aleg să croșetez pentru mai multe stiluri vestimentare, să am o diversitate a culorilor de unde doamnele să își poată alege. Îmi place că mă pot conforma oricărei dorințe a clientului, astfel că produsele mele, indiferent de model, fie geantă sau rucsac, pot fi realizate în orice dimensiune și culoare.

G: Cum este o zi împlinită pentru tine?

A: Fiecare zi îmi aduce împliniri, dar pe plan profesional o zi împlinită este acea zi în care reușesc să fac ce mi-am propus, în care primesc aprecieri și recomandări de la oameni, să privesc cum croșetez cele mai frumoase povești și să pun în practică măcar una din sutele de idei ce nu îmi dau pace.

G: Care a fost cea mai mare reușită a ta din domeniul designului?

A: Pentru că fac asta de o perioadă relativ scurtă, nu mă pot mândrii cu un portofoliu bogat al reușitelor mele. Cea mai mare dintre ele este chiar participarea la acest eveniment, Designeri în vitrina YOKKO. Pentru mine fiecare provocare dusă la bun sfârșit este o reușită, dar sper ca anul viitor să vă pot povesti mai multe la acest punct.

G: Care este portretul clientului tău?

A: În general clientul meu este o femeie; acea femeie ce se respectă, se iubește, îi place să fie cochetă, să fie remarcată prin ținutele ei unice și cel mai important o femeie care poate și știe să aprecieze lucrul manual.

G: Cum ți-ar plăcea să arate piața de design național și internațional?

A: Diversă, exact cum o văd și acum. Consider ca este loc pentru toată lumea și că trebuie să acceptăm stilul fiecărui designer.
În schimb, mi-aș dori cel puțin pe plan național să privească mai mult și către „cei mici", așa ca mine 😊.

G: În ce măsură apreciază românii ceva “made în România”? Dar străinii?

A: Consider că această întrebare ar putea avea mai multe răspunsuri și în funcție de ceea ce lucrezi manual în România. Vorbind la modul general, sunt convinsă că încă nu avem spiritul civic atât de dezvoltat încât să apreciem munca pe care o depune un om pentru a face un produs. Mie personal, mi se pare că suntem totuși mai bine decât acum aproximativ 3 ani când am început eu să lucrez manual, deci avem speranță! Între noi și străini există clar o diferență vizibilă de educație în acest sens, astfel că cei din urmă într-adevăr știu să aprecieze mult mai mult handmade-ul.

G: Cum ți-a fost în carantina? În ce fel a afectat munca ta de designer?

A: Proiectul genților și rucsacurilor croșetate a luat naștere cu două săptămâni înainte de carantina și cu toate acestea au mers „ca pe roate", deci nu am fost deloc afectată.

G: Ce ți-ar plăcea să spună lumea despre Vitrina YOKKO, împodobită și cu produsele create de tine? Cum ai vrea să reacționeze? Ce ai mai adăugă?

A: Mi-ar plăcea să aud laude și sfaturi, nimic rău, normal! Îmi doresc de la produsul meu să „vorbească” cu clientul, astfel încât atunci când acesta îl privește să poată vedea pe lângă calitate și design și munca depusă, atenția acordată fiecărui detaliu, dar foarte important căldura sufletească pe care o las în fiecare lucrare a mea.
Aș adăuga toate nebuniile ce îmi trec prin cap, iar când spun nebunii fac referire la sutele de lucruri pe care le-aș lucra dacă aș avea 10 mâini și 50 de h/zi.

G: Cum va arăta lumea modei în viitor?

A: Nu mi-o pot imagina într-un anumit fel, dar știu că cea mai mare dorință a mea este să fac parte din ea!

© 2020 YOKKO. Toate drepturile rezervate. Developed by Web Future