Pasiunea pentru creația vestimentară a ieșit la iveală când eram în concediul de creștere a copilului și mă pregăteam pentru ședința foto de un anișor a fetiței mele, pe nume Anisia. Atunci am realizat la vechea mașina de cust casnică, a mamei mele, primele ținute foto, deosebite, gingașe roz și foarte fluffy. Ținutele mele sunt prezentate foarte frumos de fiecare dată de către Anisia și au fost și sunt folosite ca recuzită foto în studiourile foto din țară, special amenajate, cu decoruri superbe și admirate la diferite evenimente din familie, botezuri, aniversări. Ținutele create sunt unice și fermecătoare, cu un design deosebit, romantic, de poveste.

2019 a fost anul de varf, în care am realizat foarte multe rochițe de maternitate, rochițe și body-uri pentru fetițe, din dantele delicate, pastelate, tulle, perle, flori și asortate cu bentițe. Tot atunci am avut prima colaborare cu celebrul studio foto din Constanța, Retro-Art, care deține cele mai multe rochii unicat din țară, deosebit de frumoase, cu personalitate și unde fiecare poză te poartă într-o poveste frumoasă FINE-ART.

Din decembrie 2019, învaț permanent să creasc frumos ca antreprenor alaturi de comunitatea de mamici condusă de Alina Seran Vip membership wifibusinessmom – risingstars

Urmez cursul de croitorie și tipare Dalles GO - Brașov, cu Alex Niculescu și aștept cu nerăbdare prezentarea de la final, pe podium, cu ținutele realizate de mine. Visez în continuare să ajung designer vestimentar pentru că în toate ținutele create de mine se regăsesc sentimente, gânduri, sensibilitate, forță și pasiune.

Julia July Accessories

Iuliana-Nicoleta Iștoc

  0745131221

  @juliajulyaccessories

 giuliaapm@yahoo.com

  Julia July Accessories

Julia July Accessories

Rochițe desprinse din povești

Interviu de Gianina Corondan pentru YOKKO
www.gianinacorondan.ro


G: Ce meserie ai și cum ai ajuns la design?

J: Am absolvit Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Ecologie și Protecția Mediului în anul 2004, sunt ecolog și funcționar public, în prezent lucrez în domeniu. Am ajuns la design vestimentar, al doilea job al meu, în perioada cea mai frumoasă din viața mea, aceea de mamică, mai exact în concediul de creștere a fetiței mele, Anisia.
Pentru că iubesc amintirile, fotografiile, detaliile, mi-am dorit tare mult să avem la ședința foto de 1 anișor a Anisiei, ținute deosebite și roz, le-am conceput,le-am cusut, apoi totul a prins contur și avânt, simt că am creat o lume de basm din care nu ne dorim să mai ieșim pentru că este foarte frumoasă.

G: Cum ai descrie produsele tale? Ce se detașează la ele?

J: Ținutele realizate de mine sunt vaporoase, delicate, speciale, diafane, colorate, pline de viață. Anisia le poartă și le prezintă cu drag, arată ca o prințesă de fiecare dată.

G: Cum este o zi împlinită (profesional) pentru tine?

J: Iubesc ceea ce fac, o zi împlinită este când Anisia și soțul îmi zâmbesc și când îi am pe cei dragi lângă mine.

G: Care a fost cea mai mare reușită a ta din domeniul designului?

J: Cea mai mare reușită a fost cu siguranță apariția în vitrina magazinului YOKKO The Fashion Store, de care sunt tare mândră.
Apoi cele 3 apariții ale Anisiei cu ținute create de mine în 3 reviste internaționale: Pretty Faces Model Magazine, Prestige Model Magazine, Child Couture Magazine.
Urmează să finalizez Cursul de croitorie și tipare Dalles și să am prezentarea pe podium cu modele ce vor purta cel puțin două ținute create de mine.

G: Care este portretul clientului tău?

J: Clientul meu pune mare preț pe fotografiile de familie realizate cu ținute din tulle și danteluțe, este visător, romantic, încrezător, optimist, iubește florile, culorile, îmi imaginez că face mereu poze bebelinelor cu ținutele create de mine și apreciază mereu că are bentița asortată cu rochița sau cu body-ul.
Ador momentele când clientul îmi oferă încredere totală și mă lasă să dau frâu liber creativității.

G: Cum ți-ar plăcea să arate piața de design național și internațional?

J: Primitoare, mi-ar plăcea ca designerii să se ajute între ei pentru a stabili noi parteneriate şi a identifica oportunități de extindere și diversificare a gamei de produse românești oferite la export pe pieţele europene de profil.

G: În ce măsură apreciază românii ceva “made în România”? Dar străinii?

J: Românii din țară și străinătate apreciază produsele handmade, începând de la bunicuțe până mămici și fotografi.
Produsele româneși sunt de calitate, sunt sofisticate, nu sunt cu nimic mai prejos decât cele din afara țării, trebuiesc doar mai bine valorificate și prezentate, așa cum spunea bunica mea, reclama este sufletul comerțului.

G: Cum ți-a fost în carantina? În ce fel a afectat munca ta de designer?

J: Nu mi-a fost ușor, lumea se schimbă iar noi trebuie să evoluăm odată cu ea, să ne adaptăm vremurilor în care trăim. Două luni am stat în casă, am mai ieșit cu Anisia cât să luam o gură de aer, studiourile foto au fost închise, evenimentele de familie au fost amânate, comenzile au fost mult mai puține, cu toate acestea am lucrat și în acea perioadă, am creat cele mai colorate ținute, deși era totul gri în jurul nostru.

G: Ce ți-ar plăcea să spună lumea despre Vitrina YOKKO, împodobită și cu produsele create de tine? Cum ai vrea să reacționeze? Ce ai mai adăugă?

J: Mi-ar plăcea să simtă iubirea, căldura și lumina cu care au fost create, mi-ar plăcea ca produsele create de mine să lea dea o stare de bine și să mai uite de necazuri, să vadă floricelele din viața lor.

G: Cum va arăta lumea modei în viitor?

J: Cel puțin până o să treacă această perioadă tulbure a pandemiei,  lumea modei o să utilizeze măștile și soluțiile dezinfectante.
Cu siguranță magazinele online vor face tot posibilul să supravietuiască în această perioada grea, oferindu-le clienților produse la prețuri extrem de avantajoase.
Industria modei suferă o scadere radicală și din păcate, nu se știe cât va mai continua aceasta situație, deoarece pandemia de COVID-19 nu pare să se încheie prea curând.
Eu chiar cred că oamenii vor deveni din ce în ce mai creativi, vor dori să treacă peste aceste momente grele și doar uniți vor găsi soluții pentru a depăși această perioadă cu bine.
Lumea modei ne așteptă și pe noi, eu îmi doresc să văd mai multă culoare, nuanțe frumoase de flori, croieli complexe, multe volănașe, mâneci bufante, accesorii de păr, pălării cu flori.

© 2020 YOKKO. Toate drepturile rezervate. Developed by Web Future