Tesuta din fire de matase, cashmir, organza, mohair sau piele, povestea KINGA VARGA se impleteste cu fire de traditie inceputa intr-un sat din Ardeal de catre bunicul pantofar si dusa mai departe la oras de catre tatal ce avea un atelier de croitorie in Satu Mare.
Kinga Varga da aripi traditiei si, dupa premii si distinctii obtinute ca tanara designer, deschide in 2006 alaturi de Rifil, primul atelier din Romania specializat in creatii din tricotaj.
Dupa colaborari cu toate fabricile din Romania au urmat contracte in afara si astfel, povestea inceputa intr-un sat din Ardeal ajunge pana in Franta, Italia si Qatar.

Kinga Varga Brand

Kinga Varga

  @kingavargabrand

 kinga@kingavarga.ro

  Kinga Varga Brand

  www.kingavarga.ro

Kinga Varga

Kinga Varga Brand

Interviu de Gianina Corondan pentru YOKKO
www.gianinacorondan.ro


G: Ce meserie ai și cum ai ajuns la design?

K: Sunt designer vestimentar cu acte în regulă. Am crescut într-o familie în care arta și vestimentația s-a transmis din generație în generație, apoi am urmat studiile în domeniu, Universitatea de Arte Plastice și Design Cluj, apoi un Master în Management și Afaceri.

G: Cum ai descrie produsele tale? Ce se detașează la ele?

K: Versatile, atemporale, minimalism cu un strop de magie. Amprenta îngerilor se regăsește în fiecare colecție pentru a ne proteja la fiecare pas.

G: Cum este o zi împlinită pentru tine?

K: O zi plină profesional este când, elaborez schițele și modelele, din atelier iese un model nou finit, interacționez cu clientele.

G: Care a fost cea mai mare reușită a ta din domeniul designului?

K: Când una din colecțiile create a ajuns să fie expus în zona de tendințe la Târgul Internațional PretAPorter Paris.

G: Care este portretul clientului tău?

K: Creez piese timeless pentru o femeie activă, moderna și feminină. Pentru femeia care știe că stilul nu stă în haine sau tendințe, ci în confort și atitudine. Femeia KV este Creativă, Plină de viață, Rafinată, Independentă, Provocatoare fără să fie frivolă.

G: Cum ți-ar plăcea să arate piața de design național și internațional?

K: Piața de design național mi-ar plăcea sa fie mai îndrăzneață și colorată iar cel internațional accesibilă.

G: În ce măsură apreciază românii ceva “made în România”? Dar străinii?

K: In ulimii ani, este un trend în creștere a ceea ce ne bucură foarte mult și ne motivează să cream și să producem noi colecții. Străinii au fost întotdeauna cei care au apreciat primii frumosul, originalitatea și creațiile Kinga Varga.

G: Cum ți-a fost în carantina? În ce fel a afectat munca ta de designer?

K: A fost o perioadă de introspecție cu multe necunoscute însă firea mea optimistă a intrat în acțiune. Din prima săptămână am produs modele de măști pentru copii, adolescenți, femei, bărbați, atelierul nu a stat o clipă. Am renunțat la comenzile către fabrici având în vedere că sau anulat toate târgurile și ne-am concentrat pe producția proprie din atelier.

G: Ce ți-ar plăcea să spună lumea despre Vitrina YOKKO, împodobită și cu produsele create de tine? Cum ai vrea să reacționeze? Ce ai mai adăugă?

K: Mi-ar plăcea să aprecieze acest concept cool YOKKO, să se oprească o clipă din alergat pentru a se bucura și răsfața cu noile modele expuse.

G: Cum va arăta lumea modei în viitor?

K: Colorată, plină cu cipuri, din materiale revoluționare 3D.

© 2020 YOKKO. Toate drepturile rezervate. Developed by Web Future