Creațiile sunt expuse în vitrina magazinului din Cluj: Str. Ștefan Octavian Iosif 1-3 (Intrarea prin Str. Regele Ferdinand).

Bogdansworkshop se bazează pe doua concepte: naturalețea și simplitatea.
Design-ul minimalist, culoare argintie sau aurie, orele de munca si tot procesul de manufactura, adăugând povestea purtătorului sunt principiile pe care le urmez atunci când e vorba de crearea oricărei bijuterii.

Atelierul lui Bogdan

Lucian Bogdan Lica

  0761263796

  @bogdansworkshop

 atelierulluibogdan@yahoo.com

  Atelierul lui Bogdan

Atelierul lui Bogdan

by Lucian Bogdan Lica

Interviu de Gianina Corondan pentru YOKKO
www.gianinacorondan.ro


G: Ce meserie ai și cum ai ajuns la design?

B: Momentan sunt student, am ajuns la design prin dorința de a fi independent din orice punct de vedere.

G: Cum ai descrie produsele tale? Ce se detașează la ele?

B: Produsele mele se bazează pe concepte simple, pe forme geometrice. Sunt diferite, deorece fiecare au multe ore de muncă și poveștile lor, în spate.

G: Cum este o zi împlinită pentru tine?

B: O zi împlinită pentru mine este atunci când găsesc inspirație în tot ceea ce văd, ascult, citesc. Când îmi imaginez conceptele de bijuterii de la o simplă vorbă.

G: Care a fost cea mai mare reușită a ta din domeniul designului?

B: Cea mai mare reușită din punct de vedere personal a fost colecția “dor”, înspirată de durerea dorului de cineva drag.

G: Care este portretul clientului tău?

B: Clienții mei sunt diferiți, ceea ce îmi place. Fiecare om, este o comoară care trebuie descoperită. Ceea ce mă diferențiază pe mine față de alți designeri este faptul că mă ghidez după povestea fiecărui client. Pentru mine este foarte important să-ți ascult povestea, pentru a-ți putea realiza ceea ce-ți dorești și te reprezintă 100%.

G: Cum ți-ar plăcea să arate piața de design național și internațional?

B: Piața de design național și internațional din punctul meu de  vedere ar trebui să fie versificată, mereu actualizată la cele mai noi concepte și cerințe.

G: În ce măsură apreciază românii ceva “made în România”? Dar străinii?

B: Romanii, cât și cei din afara țării, apreciază într-o măsură mare ceea ce este lucrat manual, deoarece unii, lucrează manual și stiu ceea ce se află în spatele rezultatului final.

G: Cum ți-a fost în carantină? În ce fel a afectat munca ta de designer?

B: Pentru mine, perioada de carantină a fost o gură de aer proaspăt. O pauză din fuga continuă pe care o făceam zi de zi. O sursă de inspirație, de motivatie și un impas pe care l-am trecut cu brio, având încredere în mine și în propriile puteri.

G: Ce ți-ar plăcea să spună lumea despre Vitrina YOKKO, împodobită și cu produsele create de tine? Cum ai vrea să reacționeze? Ce ai mai adăugă?

B: În meseria mea, de a asculta oameni și pe urmă a le realiza bijuteria dorită, am învățat că omul trebuie să fie liber, să se exprime liber și să nu fie constrâns de situații sau persoane atunci când e vorba să ia o decizie sau să răspundă la anumite întrebări. Nu am asteptari în ceea ce privește reacția lor sau vorbele pe care le pot adresa, deoarece îmi place naturalețea și impulsul de moment.

G: Cum va arăta lumea modei în viitor?

B: Lumea modei în viitor, din perspectiva mea, va fi foarte minimalistă, deoarece, simplitatea este despre noi toți.

© 2020 YOKKO. Toate drepturile rezervate. Developed by Web Future