Lilia este o firmă producătoare de îmbrăcăminte tradițională, stilizată, românească. Încercăm să îmbinăm tradiția românească cu stilul modern, și astfel să creăm produse care să mulțumească toate gusturile și care pot fi îmbrăcate cu orice ocazie. Sunt elegante, sau șic, sau cum vrem noi sa fie, oriunde mergem să ne simțim bine. Modelele prezentate de noi, sunt confecționate în mare parte cu materiale românești de înaltă calitate, bumbac, în, mătase, sau in amestec și oferă garanția lucrului bine făcut, a produsului românesc 100%. Finețea cu care sunt realizate cusăturile și broderiile, simple sau complexe, inspirate din natură sau din folclor, ale acestor produse sunt apreciate pretutindeni.

Lilia

Liliana Dobrițoiu

  0767268682

 lilianadob@yahoo.com

  Lilia

  www.lilia.ro

Galerie foto

Produse

Lilia

by Liliana Dobrițoiu

Interviu de Gianina Corondan pentru YOKKO
www.gianinacorondan.ro


G: Ce meserie ai și cum ai ajuns la design?

L: Timp de 10-15 ani am condus o firmă din domeniul construcțiilor împreună cu fostul meu soț. Din 2009, după ce ne-am despărțit și în plină criză financiară am fost nevoită să mă reorientez profesional și pentru că de foarte mult timp îmi doream să produc hainuțe gândite și lucrate de mine, în 2014 am început să lucrez și să creez modele de hainuțe, care să aducă tradiția în prezent.

G: Cum ai descrie produsele tale? Ce se detașează la ele?

L: Produsele mele se adresează tuturor vârstelor. Sunt elegante și de foarte bună calitate. Pot fi îmbrăcate în orice împrejurare, la orice eveniment. Toate produsele gândite de mine au o valoare aparte prin broderie și combinație de culori.

G: Cum este o zi împlinită pentru tine?

L: O zi implinită profesional pentru mine este atunci când mă sună o clientă și îmi spune că în momentul când a primit hăinuța de la mine, i-am făcut ziua fericită, că este foarte frumoasă și că îi vine perfect. Ce vreau să spun este, că atunci când clienții mei sunt fericiți și poartă cu mare drag produsele mele, acelea sunt cele mai fericite zile ale mele de implinire profesională.

G: Care a fost cea mai mare reușită a ta din domeniul designului?

L: Aici...nu știu ce să răspund, dar cred că cea mai mare reușită, sunt creeațiile mele care sunt admirate și dorite de cât mai mulți clienți.

G: Care este portretul clientului tău?

L: Clienții mei sunt persoane iubitoare de tradiție și de frumos. Sunt persoane pretențioase care țin la calitate, sunt persoane elegante și cu bun gust.

G: Cum ți-ar plăcea să arate piața de design național și internațional?

L: Plină de creații românești. Avem foarte mulți oameni frumoși, care fac lucruri incredibil de frumoase și de calitate superioară, care nu sunt vizibili și care nu au posibilitatea să-și arate creațiile.

G: În ce măsură apreciază românii ceva “made în România”? Dar străinii?

L: Din ce în ce mai mulți români apreciază și chiar caută produse românești. Au văzut avantajele de a cumpăra un produs românesc și nu în ultimul rând calitatea. În ceea ce privește străinii, aceștia nu prea au cunoștință de produsele noastre. Abia acum încep să ne descopere și foarte mulți sunt chiar încântați. Sper să avem ocazia să ne facem mai mult cunoscuți peste hotare. Merită!

G: Cum ți-a fost în carantină? În ce fel a afectat munca ta de designer?

L: Greu. Nici eu nu fac excepție, dar am încercat să rezist, am venit cu idei noi, am încercat să rămân aici, să nu închid și sper să trec cu bine, să rezist până la sfârșit. Încerc să vin cu produse noi adaptate timpurilor, dar să păstrez acea notă de eleganță și finețe.

G: Ce ți-ar plăcea să spună lumea despre Vitrina YOKKO, împodobită și cu produsele create de tine? Cum ai vrea să reacționeze? Ce ai mai adăugă?

L: Să se oprească câteva clipe în fața vitrinei, să își zică "Uau! Ce frumuseți! Când am timp voi veni să probez și să-mi cumpăr și eu așa ceva. Este românesc și sunt sigură că este de foarte bună calitate"; "Un magazin de excepție care ne oferă doar produse de foarte bună calitate. Hai să intrăm". Adică, lumea trebuie să știe că dacă este românesc, poate avea încredere, că este de foarte bună calitate și asta depinde doar de noi producătorii și creatorii.

G: Cum va arăta lumea modei în viitor?

L: Frumoasă! Din ce în ce mai frumoasă, dar în condițiile actuale, cred că va fi o muncă grea să rezistăm și să ajungem la acel viitor liniștit pentru a crea lucruri frumoase.

© 2020 YOKKO. Toate drepturile rezervate. Developed by Web Future