Creațiile sunt expuse în vitrina magazinului din Cluj: Str. Ștefan Octavian Iosif 1-3 (Intrarea prin Str. Regele Ferdinand).

Un designer si un inginer si-au adunat toate ideile si inspiratia cu intentia de a crea produse de mare ajutor, cu un aspect unic, fabricate in armonie cu bogatiile naturii. Din respect pentru natura incercam sa diminuam consumul de plastic oferind alternative prin produse reutilizabile imprimate cu cerneala ecologica. Vrem prin ceea ce facem sa va transmitem toata bucuria, bunatatea si inspiratia noastra. Astfel veti gasi produse care sa va motiveze, incante si sa va aduca mai aproape de natura.

Lampadaria Design

by Dadiana Ritea

Interviu de Gianina Corondan pentru YOKKO
www.gianinacorondan.ro


G: Ce meserie ai și cum ai ajuns la design?

LD: Noi ca și family business venim puțin cu alt backgroud. Chiar dacă în ultimi 6 ani am facut design vestimentar. Sunt economist, specialist în resurse umane, optometrist iar soțul meu inginer. Eu fac design de când eram copil, dar am fost atrasă și de partea exactă.

G: Cum ai descrie produsele tale? Ce se detașează la ele?

LD: Pline de culoare, unice, motivaționale, reutilizatoare și unele reciclate. Întregul concept.

G: Cum este o zi împlinită pentru tine?

LD: O zi începută la ora 6, cu un volum mare de comenzi, noi produse de creat și întâlniri cu colaboratori, clienți.

G: Care a fost cea mai mare reușită a ta din domeniul designului?

LD: 2 momente, unul în care am vândut toate tablourile dint-un vernisaj dar și momentul în care am particpat la Who`s Next Paris.

G: Care este portretul clientului tău?

LD: Pe avatarul nostru de client o cheama Ilinca, iubitoare de natură, iubește să cumpere obiecte de design deoarece fiecare obiect vine cu energia și creativtatea creatorului. Cumpără conștient, cautând produse reutilizabile cu o durată lungă de viață.

G: Cum ți-ar plăcea să arate piața de design național și internațional?

LD: Categoric să fie mai sustenabil tot ceea ce producem și cumpărăm. Să purtăm și să ne incojurăm cu obiecte care ne reprezintă și ne spun povestea noastră. Să fie focusată pe calitate, pe design.

G: În ce măsură apreciază românii ceva “made în România”? Dar străinii?

LD: Cred că pandemia ne ajutat în acest sens, românii încep tot mai mult să susțină producătorii români.  Noi am vândut multe produse cu texte în româna și japonezilor. Străinii știu să aprecieze produsele "Made in Romania".

G: Cum ți-a fost în carantină? În ce fel a afectat munca ta de designer?

LD: S-au anulat multe din eventimetele la care trebuia să participăm dar ne-a și provocat să gândim altfel.  Ca și muncă de design, cred ca am avut mai mult timp pentru creație.

G: Ce ți-ar plăcea să spună lumea despre Vitrina YOKKO, împodobită și cu produsele create de tine? Cum ai vrea să reacționeze? Ce ai mai adăugă?

LD: Cred că mi-ar plăcea să zica WOW. Cum să fac să le am și eu.

G: Cum va arăta lumea modei în viitor?

LD: Cred că mai autentică, inspirată și mai mult din natură, din bazele omenirii și din vechile obiceiuri și croiuri.

© 2020 YOKKO. Toate drepturile rezervate. Developed by Web Future