GISELOO este povestea frumoasa a bijuteriilor unicat precum si a articolelor din piele naturala , toate realizate exclusiv manual si în stil artizanal.

Fiecare idee ce își începe drumul aici, este atent studiata, gândită in cele mai mici detalii si la final ea isi desăvârșește intr-o lucrare unicat.

Ceea ce definește proiectul meu este diversitatea.

Despre Giseloo

 • 2016

  La finele anului 2016 a luat naștere acest proiect, din pura pasiune a artei mesteritului. Descoperirea ca pot face atat de multe lucruri a fost un moment de "revolutie" pentru mine și mi-a schimbat viata efectiv. Am continuat sa invat, sa studiez și sa cresc cu fiecare lucrare realizata.

 • 2017

  Mi-am urmat drumul si am inceput sa cresc, sa diversific gama de produse tip accesorii, sa pun bazele unor colaborări foarte frumoase și pe termen mai îndelungat.

 • 2019

  M-am axat preponderent pe articolele din piele naturala și a fost un fel de "nu ma mai pot opri!" Colectia de articole din piele a prins tot mai mult contur si astfel o gama vasta de curele, portmonee barbatesti dar si de dama, semne de carte ...toate si-au găsit locul în frumoasa mea poveste.

 • 2020

  Prezentul este si el plin de surprize deoarece am realizat colectia de kit-uri din piele naturala, lucrate intr-un mod cu totul special, pentru genti crosetate cat si colecția de borsete de dama și pot spune doar ... va urma!

Gianina Lucia Selo

GISELOO

Interviu de Gianina Corondan pentru YOKKO
www.gianinacorondan.ro


G: Ce meserie ai și cum ai ajuns la design?

G.S.: Sunt de profesie economist și mereu am dat tot ce am putut ca să îmi duc la îndeplinire toate sarcinile însă, și o spun cu toată sinceritatea, sunt una dintre acele persoane care au simțit sau au avut "semne" că acesta nu este drumul lor iar viața a avut grijă să îmi arate și mie acest lucru.
În cazul meu , totul a început cu un accident la propriu. Cumpărasem multe materiale pentru a avea o vacanta "DIY" cu băiatul , care avea 7 ani pe atunci, însă el și-a fracturat mâna dreaptă și a rămas să ma joc eu cu toate acele materiale. Am început să cercetez, să învăț "chestii" și a fost dragoste la prima vedere iar aici m-a ajutat mult și faptul că sunt o fire autodidactă dar și minuțioasă. De atunci, pentru mine, "cerul a fost limita "!
În cele din urmă, moștenirea genetică și-a luat dreptul, deoarece și bunicul meu dar și străbunicul au fost artizani împătimiți ai timpurilor lor iar eu "luptam" oarecum împotriva curentului.

G: Cum ai descrie produsele tale? Ce se detașează la ele?

G.S.: Ooo...aici este un adevărat " fiasco ", pentru că eu nu pot lucra doar ceva anume sau doar cumva...la mine , produsele prind formă finală în timpul lucrului iar asta le face să iasă altfel față de ideea de început și "ceva" le scoate din anonimat.
Nu suport rutina, îmi place să combin texturi și materiale însă mă conformez atunci când îmi sunt cerute modele specifice sau clasice și cumva sufăr când nu reușesc să îmi pun amprenta, însă la mine nu se găsesc produse identice, există detalii care le diferențiază.

G: Cum este o zi implinită (profesional) pentru tine?

G.S.: Sunt două momente importante care fac ca împlinirea profesională să se împlinească cu adevărat iar acestea, pentru mine, sunt:
1. Când termin o comandă și când pot spune: "Da! Este exact ceea ce trebuie!" (poate părea simplu, însă dacă ții să iasă lucrurile foarte bine, acest gând nu este prea ușor de venit).
2. Când am aprecierea corectă a persoanei care alege să poarte lucrurile făcute de mine.

G: Care a fost cea mai mare reușită a ta din domeniul designului?

G.S.: S-a întâmplat când am reușit să realizez un model de portmoneu de damă foarte complex și care în mod normal nu s-ar fi putut realiza exclusiv manual.
După acesta, curajul a prins aripi și am ajuns să lucrez manual kituri complexe din piele naturală pentru genți croșetate pe care le-am adus la un alt nivel iar în prezent, pot spune că realizarea borsetelor constituie o super realizare.

G: Care este portretul clientului tău?

G.S.: Ceea ce lucrez eu sau pot lucra, acoperă o vastă plajă de persoane...fără limita de vârstă, deoadece am făcut accesorii atât pentru o fetiță de doar doi anișori cât și pentru o doamnă în etate. La mine, orice persoană își poate găsi ceva frumos de purtat sau care să dăruiască cuiva drag.
Însă, am și eu un portret al clientului ideal iar acesta, în viziunea mea, poate fi descris astfel: persoană deschisă la idei noi, își dorește ceva deosebit, fără limită de vârstă clar, iubește culoarea și nu îmi pune limite. 😁

G: Cum ți-ar plăcea să arate piața de design național și internațional?

G.S.: În acest moment consider că exista multă evoluție pe piața de design în multe domenii, atât național cât și internațional datorită și tehnologiei într-o bună măsură iar designerii chiar au deschideri foarte mari și cred că această traiectorie este în continuă expansiune.
Mi-ar plăce să fie o piață cu tentă avangardistă însă în mod asumat și să se axeze mai mult pe natural fără a aduce prejudicii naturii,  firește.

G: În ce măsură apreciază romanii ce este “made in Romania”? Dar străinii?

G.S.: Aici este o poveste lungă însă pe scurt aș putea spune cu foarte mare precizie că în România actuală, lipsește aproape cu desăvârșire educația lucrului manual, a ceea ce reprezintă el și ceea ce implică cu adevărat. 
Când spui lucru manual acesta nu echivalează doar cu un obiect, el reprezintă însăși trăirea, energia, priceperea...acea fărâmă de viață pe care artizanul alege să o dăruiască acelui obiect și odată cu el, pesosana posesoare primește și o bucățică din făurit.
În România aceste lucruri sunt înțelese majoritar tot de către artizani. 
Străinii, din fericire pentru unii dintre noi, cunosc aceste aspecte,  chiar și le doresc , consideră că exact acestea dau valoare produsului. Pot spune că apreciază și respectă arta lucrului manual mai mult decât o facem noi.

G: Cum ți-a fost în carantină? În ce fel ți-a afectat munca ta de designer?

G.S.: Deși poate părea ușor egoist gândul meu, să știi că m-a ajutat oarecum, în măsura în care mi-a permis să am mai mult timp și să mă concentrez pe munca mea, să pot fi mai focusată. Pot spune chiar faptul ca domeniul lucrului manual a avut acel timp necesar pentru a se pregăti, a se remonta.
Însă cu minusurile de rigoare, deoarece în ceea ce fac, am nevoie sa merg personal după materiale, să le calific la fața locului dacă sunt ceea ce trebuie.
În concluzie, a fost o perioadă compensatorie, dacă pot spune așa și nu mi-aș mai dori o astfel de perioadă...mi-a fost suficentă. 😁

G: Ce ți-ar plăcea să spună lumea despre Vitrina YOKKO, împodobită și cu produsele create de tine? Cum ai vrea să reacționeze? Ce ai mai adăuga?

G.S.: "Waaa...ce lucruri mișto sunt aici!!! O vitrină ca o poveste! " Nu rezist...trebuie să intru și să bag un ochi!"
"Cred că aceast articol se potrivește perfect cu această ținută! "
"Super frumoasă această ținută, lângă ea merge bine și acest accesoriu. Ce bine mi se potrivește!" "Stai, pe asta ai vazut-o?! Gata! O vreau și pe asta!"
Cam acestea sunt tipurile de reacții care mi-ar încânta inima! 😀

G: Cum va arăta lumea modei în viitor?

G.S.: Pot să spun că... ușor "crazy" dar în sensul bun, sper !😁

© 2020 YOKKO. Toate drepturile rezervate. Developed by Web Future