Creațiile sunt expuse în vitrina magazinului din Cluj: Str. Ștefan Octavian Iosif 1-3 (Intrarea prin Str. Regele Ferdinand).

Hatiful

Brigitta Dachmann

  0770804098

  @hatiful.bd

 brigitta_dachmann@yahoo.com

  Hatiful

Galerie foto

Produse

Hatiful

by Brigitta Dachmann

Interviu de Gianina Corondan pentru YOKKO
www.gianinacorondan.ro


G: Ce meserie ai și cum ai ajuns la design?

B: Până să înceapă pandemia organizam evenimente pentru copii, de aproximativ 2 ani am început sa învăț să creez pălării, însă perioada în care am fost nevoiți să stăm acasă, l-am valorificat făcând o mică colecție de pălării, cu care acum particip la diferite evenimente.

G: Cum ai descrie produsele tale? Ce se detașează la ele?

B: Pălăriile pe care le fac sunt gândite să fie acel "touch" final al unei ținute complete. Ele pot fi duse în orice zonă, elegantă, cool, rock etc.

G: Cum este o zi împlinită (profesional) pentru tine? Care a fost cea mai mare reușită a ta din domeniul designului?

B: Din punct de vedere profesional sunt la început de drum, asta nu înseamnă că nu am avut momente în care să mă simt împlinită. La primul târg de fashion la care am participat am avut emoții mari, practic a fost prima dată când urma să mă lovesc de feed-back-ul oamenilor. A fost un sentiment foarte plăcut să primesc laude și să simt aprecierile sincere ale celor care încercau pălăriile mele. Asta consider că a fost și cea mai mare reușită.

G: Care este portretul clientului tău?

B: Eu fac pălării atât pentru femei cât și pentru bărbați . Purtarea unei pălării nu ține de vârstă, sex sau stil vestimentar.

G: Cum ți-ar plăcea să arate piața de design național și internațional?

B: Versatilă.

G: În ce măsură apreciază românii ceva “made în România”? Dar străinii?

B: Mi se pare că în România au început să fie din ce în ce mai apreciați designerii români.

G: Cum ți-a fost în carantină? În ce fel a afectat munca ta de designer?

B: Perioada în care am stat în carantină am lucrat la pălării, pe lângă ce făceam înainte aveam timp doar din când în când să mai fac câte una pentru mine sau prietenii mei. Statul acasă pe mine m-a ajutat să fac o colecție cu care în vara asta am și ajuns la câteva evenimente. Din punctul ăsta de vedere pentru mine a fost benefic statul acasă și m-a afectat într-un mod pozitiv, am făcut tot ce îmi doream dar niciodată nu aveam suficient timp.

G: Ce ți-ar plăcea să spună lumea despre Vitrina YOKKO, împodobită și cu produsele create de tine? Cum ai vrea să reacționeze? Ce ai mai adăugă?

B: Vitrina YOKKO mi-o imaginez unică, deosebită și chiar spectaculoasă. Mi-ar plăcea să fie asta părerea generală și să atragă privirile. Atunci când auzi că e o vitrină de designeri în centrul Clujului, se creează o pretenție în mintea oamenilor, iar Clujul fiind un oraș stilat și deschis la nou, ceva ieșit din comun cu siguranță ar fi apreciat.

G: Cum va arăta lumea modei în viitor?

B: Lumea modei în viitor cred că va fi versatilă și mai îndrăzneață. Oamenii vor căuta să poarte ceva unic, care să le definească personalitatea. Eu cred ca nu v-a mai exista atât de mult idea de a cumpăra ceva ce "se poarta".

© 2020 YOKKO. Toate drepturile rezervate. Developed by Web Future