Nascuta din pasiune si capabila, la randul ei, sa starneasca pasiuni, povestea Bizar Concept a fost si este o continua cautare de sens. Simona, artizana acestor bijuterii cu personalitate, a fost mereu preocupata sa dea un sens muncii sale. Iar dupa indelungi experiente creative, s-a oprit asupra bijuteriei contemporane, alegand sa se inconjoare de oameni care apreciaza aceasta munca imensa din spatele obiectului si care cauta in mod constient acest tip de arta.

Natura este locul din care izvoraste fiecare poveste materializata in metal, in atelierul Bizar Concept, caci nu exista potrivire mai fireasca intre formele organice din natura si volubilitatea metalului topit. Respingand tiparele, simetria si stereotipurile, fiecare bijuterie imbraca o forma unica, la fel ca si purtatoarea ei.Desi manufacturarea bijuteriilor pare o munca bruta, de taiere, decupare, topire, turnare, lipire si multe alte activitati mecanice, tot acest proces apare abia… la final.

SIMONA GIRBOU

Bizar Concept

Interviu de Gianina Corondan pentru YOKKO
www.gianinacorondan.ro


G: Ce meserie ai și cum ai ajuns la design?

S: Am terminat facultatea de Filologie și un masterat de Publicitate și Reclamă deci aș putea spune că sunt un om de comunicare ce a încercat până acum mai multe forme de antreprenoriat. Am ajuns la design când am început să mă descopăr și să îmi răspund cu sinceritate la întrebarea “pentru ce te-ai trezi cu drag dimineața?”

G: Cum ai descrie produsele tale? Ce se detașează la ele?

S: Îmi place să creez piese în care să îmbin tehnici antice cu paradigme moderne și astfel se nasc bijuterii cu sens.

G: Cum este o zi împlinită (profesional) pentru tine?

S: Fiecare zi pe care o am acum este împlinită. Mă bucură fiecare comandă pe care o primesc, fiecare client care trece pragul atelierului, fiecare piesă terminată.

G: Care a fost cea mai mare reușită a ta din domeniul designului?

S: Pentru mine reușita adevărată e atunci când văd că piesele mele sunt purtate și apreciate. E un sentiment unic să vezi că ai putut să bucuri pe cineva cu creațiile tale.

G: Care este portretul clientului tău?

S: Clienții mei sunt oameni ce apreciază designul românesc și manufactura.

G: Cum ți-ar plăcea să arate piața de design național și internațional?

S: Într-o lume ideală mi-ar plăcea să ne îndepărtăm de “fast fashion” și să ne îndreptăm spre lucruri valoroase și autentice , să ne îndepărtam de ideea consumului din impuls și să ne apropiem de piese atemporale.

G: În ce măsură apreciază românii ceva “made în România”? Dar străinii?

S: Străinii apreciază mai mult acest sector al designului de bijuterie, nu cred că îi interesează foarte mult locul în care este creat obiectul cât felul în care este făcut.
Din păcate nu pot spune același lucru despre români, la noi mai este puțin de lucru la acest capitol dar cred că suntem pe drumul cel bun. Văd o tendință în a căuta și cumpăra lucruri făcute în România.

G: Cum ți-a fost în carantina? În ce fel a afectat munca ta de designer?

S: Perioada de carantină a fost dificilă dar cu pași mici încerc să o depășesc. Am încercat să mă axez pe creație și să pregătesc colecții noi, astfel că nu am simțit atât de grea perioada de izolare.

G: Ce ți-ar plăcea să spună lumea despre Vitrina YOKKO, împodobită și cu produsele create de tine? Cum ai vrea să reacționeze? Ce ai mai adăugă?

S: Cred că spune deja că “împreună suntem mai puternici” și că “made în ro” e cool.

G: Cum va arăta lumea modei în viitor?

S: Sper să arate sustenabil. Să avem consumatori educați care să aleagă branduri preocupate de acest aspect pentru că asta ne va salva pe termen lung.

© 2020 YOKKO. Toate drepturile rezervate. Developed by Web Future