Lucruri care ne fac fericite

Când ți-ai permis ultima dată să închizi ochii și să te relaxezi, să te eliberezi de stres, de grijile cotidiene? Când ai făcut ultima dată ceva care să te bucure, sau care să îi bucure pe alți oameni dragi ție? Cercetările au demonstrat că atunci când desfășurăm o serie de activități, sau atunci când consumăm anumite alimente creștem producția de endorfine, iar în organism se instalează o stare de bine și euforie.

Noi am făcut o listă cu lucrurile care ne oferă o stare de bine, ne fac viața mai frumoasă și ne aduc zâmbetul pe buze. 

Arome care relaxează

Mirosul este unul dintre cele mai puternice simțuri, iar prin el inducem o stare de relaxare asupra sistemului nervos central.

body

Nu ezita să-și achiziționezi diverse produse cu arome de: vanilie, scorțișoară, trandafir, smirnă, etc. Cumpără lumânări parfumate și bețișoare, un parfum cu notele preferate, o cremă de corp puternic aromată. Desfă o portocală și păstrează cojile în cameră, sau fă-ți o limonadă cu mentă și bucură-te de simțuri.

Alimentele

O serie de alimente precum: boabele de cacao, ardeii iuți, chili, ardeii roșii, zahărul, bananele, vinul roșu, sunt adevărate antidepresive naturale, pentru că stimulează producția de endorfine.

Din păcate, senzaţia de bine şi fericire dată de consumul de dulciuri este una de scurtă durată. Pe măsură ce glicemia scade, după o oră-două de la consum, apare şi starea de tristeţe.

food_cup

Mai există și varianta în care poți opta pentru o dietă bazată pe mâncare sănătoasă, care nu doar că îți va oferi o stare psihică bună, ci îți va crește și nivelul de energie al organismului.

Nucile, uleiul de pește și mai multe tipuri de semințe conțin triptofan, un aminoacid care declanșează sentimente pozitive. Pentru a mări absorbția de triptofan în organism, este indicat să consumi paste, fructe proaspete și mulți fulgi de ovăz.

De asemenea, pe timpul iernii, vitamina D este aliatul tău. De aceea, încearcă să consumi cât mai multe ouă și carne de pește, iar când ai ocazia stai la soare.

Un somn bun

Medicii și psihologii sunt de părere că un somn bun sporește calitatea vieții noastre și ne oferă o stare psihică mai bună. Studiile au indicat că lipsa somnului contribuie la apariția stărilor de nervozitate și la slăbirea sistemului imunitar.

Un pahar cu lapte băut înainte de culcare, muzica generatoare de calm (în special Bach sau Mozart), o baie lungă și fierbinte conduc la un somn profund și odihnitor. Un alt factor esențial pentru un somn odihnitor este lipsa luminii, pentru că melatonina este secretată pe întuneric. Așa că lasă telefonul mobil în altă cameră, pentru a nu te deranja lumina lui.

Shopping

Un remediu antidepresiv foarte eficient, mai ales în cazul reprezentantelor sexului frumos, este shopping-ul. Această terapie se dovedește eficientă când apar stări de melancolie, pentru că ne permitem să facem ceva pentru noi.

IMG_0068

Sfatul nostru! Nu te grăbi să cumperi orice produs, la voia întâmplării, doar pentru că această modalitate îți oferă o stare de bine. Îți recomandăm să faci investiții în produse vestimentare de calitate, de care să te bucuri mai mult timp..

Avem și un pont! În toate magazinele YOKKO și pe www.yokko.ro am dat startul la reduceri la colecția de iarnă.

Relațiile armonioase

Cu siguranță în viața ta există persoane care îți aduc o stare de bine atunci când le întâlnești. Îți recomandăm să cultivi și să întreți aceste relații, chiar dacă ai un program foarte aglomerat la serviciu.

glass_of_wine_for_two

Ieși mai des în oraș cu prietenele tale și oferă-le un cadou, care să le bucure. Psihologul francez Theodore Ribott este de părere că ‘’simpatia stă la baza societății’’ și joacă un rol extrem de important în viața noastră.

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *