Claudia Damoc, alpinistă și life coach

Claudia, cu ce te ocupi, ce meserie ai?

Claudia Damoc: Hm… o întrebare interesantă. Eu fac parte din categoria celor cu mai multe interese. Nu din vanitate, ci din chemarea interioară de a descoperi și a aprofunda viața, în diferitele ei valențe. Sunt coach transformațional, nature awareness facilitator și ghid montan, consultant de management și comunicare strategică. Sunt fondatoarea proiectului Wild Mountain Spirit, a firmei de consultanță Cloud9 și co-fondatoare a Asociației Shareyes. Activez pe zona de dezvoltare personală de peste 14 ani. Pe scurt, aș spune că, prin tot ceea ce fac, contribui și eu cu resursele mele interioare și exterioare la o lume mai bună și mai frumoasă, în care oamenii își recapată accesul la puterea, demnitatea și bogăția lor interioară și își creează viața pe care vor să o trăiască.

 

Ce proiecte ai în prezent?

C: În prezent îmi doresc să dezvolt proiectul Wild Mountain Spirit, care aduce împreună iubitorii de natură și pe cei care își doresc să călătorească, într-un mod conștient, mai acordat la sacralitatea vieții (și nu la frivolitate, distracții, consum sau cuceriri inutile), cu respect pentru lumea extraordinar de frumoasă în care trăim (și fără de care nu am exista!).

 

Știu că îți place să petreci timp în natură și să călătorești. Care este locul în care te-ai simțit cel mai bine și care sunt lucrurile esențiale din bagajul tău de călătorie?

C: Când ești prezent, oriunde te simți bine, căci ești în rezonanță cu viața și tot ce-ți aduce ea. În călătoriile mele, caut locurile sălbatice, departe de zgomotul civilizației. Acasă, în templul naturii, mă reconectez la sacralitatea vieții și la puterea miraculoasă care mișcă toate lucrurile. În bagaj am întotdeauna hainele de lână merinos (da, chiar și la mare!), cosmetice naturale (care nu poluează mediul), prosop mic cu uscare rapidă, briceag, vestă de puf, costum de baie.

 

Cum îți petreci timpul liber?

C: Timpul liber mi-l petrec cu familia și prietenii apropiați; ei sunt ancora mea prețioasă, sprijin și exemplu de bunătate, demnitate, eleganță, ospitalitate, curaj și umor de cea mai bună calitate!

 

Cum a fost în pandemie pentru tine, cum ți-a schimbat viața? Crezi că omenirea a învățat ceva în urma acestei pandemii?

C: Învățăm mult în perioadele de mari încercări. În suferință accesăm cele mai profunde resurse interioare, ne smerim și ne ridicăm din nou, ca să continuăm pe drumul nostru. Pentru mine a fost o perioadă foarte intensă, cu doliu, furie, tristețe, frustrare, renunțare. Multe lucruri pe care vroiam să le fac, nu am avut energie să le fac; altele, le-am făcut pentru că am fost obligată de context să le fac. M-am simțit ca în război, îmi dădeam seama că este în primul rând o stare interioară, însă nu am avut resurse să fac ceva diferit. Cred că cea mai mare lecție pentru mine în pandemie, a fost acceptarea.

 

Care este relația ta cu lumea fashion? Cum îți alegi hainele?

C: Pentru mine fashion este egal artă. Sunt fascinată de culori, texturi, forme și de creativitatea designerilor. Acum la 46 de ani, îmi aleg hainele în funcție de calitate și practicalitate. Să fie comode și din materiale naturale, să îmi pună în evidență frumusețea naturală.

 

Cum te-ai simțit în hainele YOKKO? Poți să descrii în câteva cuvinte stilul YOKKO?

C: Hainele YOKKO răspund tuturor criteriilor mele. Sunt surprinsă de fiecare dată când probez ceva nou, cât de bine mă simt în haine care nu ar fi neaparăt pe lista mea de preferințe. Stilul YOKKO stă în detalii, în croială modernă, aparent simplă și în calitatea materialelor.

 

Știu că a fost prima ta ședinta foto de modă. Cum ai simțit această experiență?

C: Ședinta foto cu YOKKO a fost o bucurie! Am avut emoții, căci nu am experiența de model și mi s-a spus să fiu eu însămi, atât. Ceea ce cred că am reușit până la urmă, după încurajările pline de entuziasm și apreciere ale echipei YOKKO!

 

Cum îți menții silueta? Ce ritualuri de frumusețe ai?

C: Pentru mine nu a fost niciodată o problemă să îmi mențin silueta, mai ales că am făcut mereu multă mișcare. Provocările au fost mai mult hormonale, însă am reușit să găsesc un echilibru care mi se potrivește. Mănânc preponderant vegetarian, beau rar alcool, iau suplimente (vitamine și minerale), folosesc cosmetice naturale. Merg regulat la spa și, ori de câte ori am ocazia, fac băi cu plante medicinale, merg la bazine naturale cu apă termală, nămoluri, apă sărată și sulfuroasă (de care dispunem generos în țară noastră!).

 

Am observat că ești o fire optimistă, cum crezi că putem salva lumea?

C: Lumea este oglinda noastră. Ceea ce avem de vindecat și transmutat sunt propriile noastre nevroze și incongruențe emoționale și mentale. Cred ca e mai bine să fim realiști și să ne concentram atenția pe esențial, care nu se poate vedea decât cu sufletul. Lumea se schimbă, daca eu mă schimb.

 

 

Claudia Damoc, alpinistă și life coach

Interviu&Outfit: YOKKO

Foto: Fotografii din arhiva persoanală Claudia Damoc și Adi Stoicoviciu pentru YOKKO

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *