Dress code: cum îţi alegi ţinuta potrivită evenimentului

Black tie, cocktail, business… poţi să descifrezi cu uşurinţă codul etichetelor vestimentare? Ştii ce ar trebui să porţi pentru a fi în ton cu “dress code”-ul oricărui eveniment sau îţi evaluezi îngrijorată garderoba din dotare în speranţa unei salvări neaşteptate? Iată câteva detalii care te vor face să îţi alegi ţinuta fără emoţii şi să ai cel mai potrivit look:

1. White tie (Formal)

Acest cod vestimentar , care se aplică balurilor şi ceremoniilor oficiale, reprezintă apogeul eleganţei şi este cel mai pretenţios dintre toate. La un eveniment “white tie” barbaţii se îmbracă în frac, iar doamnele poartă rochii lungi (condiţie obligatorie), din materiale preţioase, asortate cu poşete elegante şi bijuterii fine. Rochia poate fi accesorizată şi cu un şal rafinat sau o capă din blană.

Rochie lunga din voal bleumarin cu cristale

Cumpără rochia lunga din voal bleumarin cu cristale

Rochie lunga din voal si satin

Cumpără rochia lunga din voal şi satin cu eşarfă asortată

2. Black tie (Semi-formal)

“Black tie” este eticheta care este impusă în general la nunţi sau alte recepţii elegante, unde lungimea predominantă a  rochiei este cea lungă, dar este acceptată şi cea medie – cu condiţia ca materialul din care este realizată rochia să fie unul de lux. Mătase, satin, voal, modele elegante de rochii cu decolteu sau la baza gâtului, de preferat cu pantofi sau sandale cu toc şi neaparat genţi de dimensiuni mici.

Rochie lunga din brocart si voal

Cumpără rochia bej-nude lunga din brocart şi voal

Rochie midi din voal si brocart

Cumpără rochia de seară midi din voal si brocart

3. Cocktail (Informal)

O rochie de “cocktail” este prin definiţie o rochie cu lungime medie. Materialul pentru rochie se va alege în funcţie de natura ocaziei, însă e bine de reţinut că, în acest caz, nu poţi da greş niciodată cu “little black dress”. Pentru un eveniment artistic poti alege cu succes o rochie din brocart sau jerse imprimat, iar pentru unul de afaceri te poţi îndrepta înspre rochiile din jerse elastic, cu croi simplu şi minimalist.

Rochie de cocktail din jerse bleumarin

Cumpără rochia de cocktail din jerse bleumarin

05691-rochie-din-tafta-cu-picouri-si-cordon-de-catifea-rf7-3dn-2cdb7dba64-gallery-00-1560x1800

Cumpără rochia de cocktail din tafta şi catifea

4. Business

O ţinută tipică pentru stilul “business” este costumul cu pantalon sau fustă. Liniile clasice sunt de preferat, atât pentru deux-pieces, dar şi pentru cămaşă şi pantofi, în culori neutre. Totul trebuie să fie cât mai conservativ, inclusiv accesorizarea, păstrând în acelaşi timp nota feminină.

Costum verde pin din stofa elastica

Cumpără costumul cu peplum  din stofa elastică

Costum business din brocart elastic

Cumpără costumul business din brocart elastic

5. Smart casual

Este cel mai întâlnit stil la birou şi se traduce prin adaptarea pieselor business la mediul specific de lucru, mai exact un pantalon sau fusta creion asortat la o bluză cu jabou şi un sacou în ton. Cu cât atmosfera este mai relaxată, putem adapta piesele din ţinuta în consecinţă.

Bluza din jerse elastic cu jabou din voal

Cumpără bluza cu jabou din voal

Fusta office din stofa elastica

Cumpără fusta office din stofă elastică

6. Casual

Comod este cuvântul de ordine, poţi purta inclusiv denim şi tenişi, orice piesă în care te simţi în largul tău, păstrând în minte însă că a te îmbrăca în stil “casual” nu înseamnă sport, ci haine lejere, fie acestea rochii sau pantaloni scurţi, cu imprimeu sau uni.

Tricou casual cu imprimeu bufnita

Cumpără tricoul casual cu imprimeu bufniţă

Pantaloni din denim elastic

Cumpără pantalonii din denim elastic

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *