“The Little Black Dress”, piesa statement în moda universală

Rochia neagră sau “Little Black Dress”, cum este cunoscută, este cea mai versatilă și longevivă piesă vestimentară din istoria modei. Esențială în garderobă, reprezintă de multe ori recomandarea stiliștilor pentru orice tip de evenimente, efectul rochiei negre fiind acela al unei eleganțe fără efort. Pur și simplu, cu negru nu poți greși! Coco Chanel considera mica rochie neagră potrivită atat pentru zi, cât și pentru seară. Iar astăzi, nicio garderobă a femeii moderne nu e completă fără, cel puțin, o mică rochie neagră!

Coco Chanel

În anul 1926, Coco Chanel a creat o rochie simplă, dar elegantă, neagră, cu maneci lungi, din crep de Chine, de lungime medie, mai scurtă decât cele purtate la acea vreme. Rochia putea fi adaptată la orice tip de eveniment, fie de zi, fie de seară, creând ceea ce astazi a devenit conceptul „Little Black Dress” (LBD).  Schița rochiei, accesorizată discret cu un colier de perle, a apărut în 1926 în revista Vogue, anunța să devină o piesă clasică în istoria modei, Vogue numind-o noua uniformă, fiind și începutul renunțării la hainele pompoase și puternic accesorizate pe care femeile erau nevoite să le poarte până atunci.

Rochii Yokko simple si elegante

Elsa Schiaparelli

În anii 30, designerul italian Elsa Schiaparelli transformă rochia neagră. Va deveni mai lungă, cu umeri mai lați și talia bine definită.

Rochie neagra eleganta Yokko

Edith Piaf

În anii 40, cântăreața Edith Piaf, apare pe scenă numai în rochie neagră. Discretă, modestă și seducătoare, austeră și totuși chic, “Little Black Dress” ii va deveni trademark întreaga carieră.

Rochie neagra eleganta

Christian Dior

Christian Dior revoluționează lumea modei, în anii 50, prin colecția “New Look”. Impresionează prin materiale scumpe, linii ample, strălucire, talie de viespe, transformând rochia neagră într-o piesă fermecătoare și îndrăzneață.

Rochie neagra fermecatoare Yokko

Hubert de Givenchy

Cu adevarat celebră, este rochia neagră purtată de Audrey Hepburn în filmul clasic „Breakfast at Tiffany s”, reinterpretată de designerul Hubert de Givenchy și accesorizată cu mănuși lungi, colier amplu de perle și vândută la o licitație în anul 2006 cu aproape un milion de dolari.

Rochie eleganta Yokko

 

Rochia neagră în cinema și lumea mondenă

Rochie eleganta neagra Yokko

Rochii elegante Yokko

Rochia neagră YOKKO

Și pentru că este atât de versatilă și ușor de accesorizat, vă propunem modele de rochii negre YOKKO pe care le puteți purta, în diferite momente sau ocazii.

Rochia CARINE

Carine rochia neagra Yokko

Din dantelă, material rafinat, fină, ușoară și delicată ca o poezie, poate fi alegerea inspirată pentru un eveniment important unde dresscode-ul este eleganță și rafinament.

Rochia LOLITA

Rochia Yokko Lolita

Din dantelă, dublată cu satin auriu, decolteu în V (față/spate), “Lolita” te face să te simți sexi, seducătoare, într-o seară romantică de vară.

Rochia LIGHT DREAM

Rochia Yokko Light dream

Rochia “Light Dream” cu buline, face parte din rochiile de organza (brocată cu fibre naturale de in și vâscoză), ceea ce o face ușor de purtat într-o seară călduroasă de vară, la un garden party sau restaurant.

Rochia ROMANTIC GIRL

Rochia ROMANTIC GIRL

Combinația de motive florale cu buline, transparența senzuală a materialului (organza brocată cu fibre naturale de in), rochia „Romantic Girl” este un model extrem de feminin și romantic.

Rochia VELVET ROSE

Rochia VELVET ROSE

Eleganță 100% de catifea, “Velvet Rose” ! Corsajul brocat cu motive de catifea și cordonul din satin negru din talie, sunt detaliile perfecte pentru o rochie pe care o poți purta la o ocazie specială!

Rochia RENATA

Rochia-RENATA

Din catifea elastică, cu maneci ¾, urmează senzual linia corpului și e recomandarea noastră pentru o seară romantică, împreuna cu rochia “Vanessa”, tot din catifea, dar cu maneci scurte.

Rochia BEYOND WORDS

Rochia-BEYOND-WORDS

Pentru o seară elegantă, poți alege rochia “Beyond Words” din tafta de mătase. Completează ținuta cu boleroul “Endless Love“, cu aplicații discrete de cristale pe decolteu.

Rochia LADY LIKE

Rochia-LADY-LIKE

Cloș, lejeră, brocată cu motive florale în ton, cu buzunare laterale, rochia “Lady Like”, accesorizată cu o eșarfă, o poti purta la plimbare, cu prietenii sau familia, într-o frumoasă zi de vară.

Rochia MAGIC DREAM

Rochia-MAGIC-DREAM

Îmbracă rochia de seară, ușoară, din voal, “Magic Dream”, la un dineu mai pretențios și nu vei greși!

Rochii negre din voal ușor

Rochii-negre-Yokko-din-voal-usor

Pentru zile sau seri mai răcoroase, vă puteți alege o rochie din jerseu elastic.

rochie-din-jerseu-elastic

Rochia EVITA

Rochia-EVITA

Ideală pentru o ocazie specială, nuntă sau petrecere, cu garnitură de catifea la terminație, rochia “Evita” este elegantă și rafinată. O poți accesoriza cu Night Flower.

Rochia neagră se accesorizează ușor, în funcție de locul unde trebuie să fiți prezente, puteți alege  un accesoriu din colecție.

Negrul redefinește silueta și conferă eleganță. Alege să ai în dulap cel puțin o rochie neagră YOKKO și vei arata fabulous, fără prea mari eforturi. The Little Black Dress va face asta pentru tine!

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *