Cum te îmbraci la birou? Sfaturi și idei de ținute pentru femei

Fie că admitem sau nu acest lucru, trăim într-o perioadă în care accentul cade pe imagine. Ținutele pe care le purtăm vorbesc despre noi, chiar înainte de a începe o conversație.

Astfel, prima impresie contează întodeauna, în special în mediul de business, unde vestimentația trebuie să transmită anumite valori. Iată cum să te îmbraci la birou pentru o apariție profesională în orice context!

Cuprins: 

  1. Cum să te îmbraci la birou în funcție de dress code?
    • Cum să te îmbraci la birou? Idei de ținute formale
    • Idei de ținute business-casual pentru femei
    • Idei de ținute casual de damă pentru birou
  2. Cum să te îmbraci la birou în funcție de anotimp?
    • Idei de ținute office pentru primăvară-vară
    • Idei de ținute de birou de damă pentru toamnă-iarnă
  3. Cum să te îmbraci la birou în funcție de siluetă?
  4. Ce să porți la birou în funcție de înălțime?

Cum să te îmbraci la birou în funcție de dress code?

Când te îmbraci pentru o zi la birou sau pentru o întâlnire de afaceri importantă pentru dezoltarea companiei pe care o reprezinți, punctul de plecare este codul de vestimentație adoptat în mediul în care activezi. În timp ce majoritatea firmelor impun angajaților un dress code formal sau business-casual, există și domenii sau sfere de activitate mai creative, în care se pretează ținutele casual.

Cum să te îmbraci la birou? Idei de ținute formale

Dress code-ul formal este adoptat deseori de marile companii, care pun accentul pe crearea unei identități corporative puternice. Elementele de bază ale unei ținute de serviciu formale sunt relativ simple. În general, acestea includ costumele din două piese, bluzele cu mânecă lungă, fustele până la genunchi, pantofii cu toc mic sau mediu și alte accesorii potrivite, cum ar fi ceasurile sau bijuteriile subtile (exemplu: broșele).

O piesă care salvează orice ținută de birou este clasicul sacou. În colecția YOKKO a acestui sezon am realizat special pentru mediul business o colecție de sacouri de damă cu o croială de o eleganță aparte, care să te ajute să păstrezi o  imagine profesională la job.

Idei de ținute business-casual pentru femei

Stilul business-casual reprezintă un echilibru între formal și casual, care permite exprimarea personalității într-un mod care menține totuși un nivel predominant de profesionalism. Acesta este adesea folosit în mediile de afaceri unde codul de îmbrăcăminte nu este foarte strict.

În ceea ce privește componentele de bază pentru un outfit business-casual, acestea pot fi bluze elegante, cardigane, fuste până la genunchi, pantaloni de tip chinos sau jeansi de culoare închisă.

Piesele vestimentare care definesc stilul despre care vorbim pot fi completate cu accesorii cum ar fi bijuteriile delicate sau pantofii cu toc mediu, care adaugă un strop de eleganță într-o manieră deloc ostentativă.

Un exemplu de ținută business-casual ar putea fi o cămașă elegantă, de preferat de culoare deschisă, purtată cu un blazer și o pereche de jeansi de culoare închisă. Acest look combină elemente formale, cum ar fi cămașa și blazerul, cu elemente casual, respectiv jeanșii, creând un echilibru perfect.

Costumul din două piese a rămas un must have pentru orice femeie de afaceri care se respectă. La YOKKO știm acest lucru, așadar am creat pentru acest sezon o serie de costume în diverse combinații, materiale și croieli pentru toate gusturile.

Citește și: Stilul office: Cum să compui o ținută corespunzătoare și să o adopți cu eleganță 

Idei de ținute casual de damă pentru birou

Stilul vestimentar casual pentru serviciu este caracterizat de confort, simplitate, dar și de o doză de profesionalism și eleganță. Acest stil se încadrează între cel formal și cel casual obișnuit, fiind ideal pentru mediile de lucru mai relaxate, dar unde totuși este necesar un anumit grad de formalitate.

Când vine vorba de piese vestimentare pentru ținute casual de birou, există multe opțiuni disponibile. Topurile lejere, de exemplu, pot fi o alegere excelentă, oferind confort și o notă de eleganță. Cu ajutorul bluzelor de damă din voal sau vâscoză imprimată asociate unei perechi de pantaloni sau unei fuste creion poți realiza un look fresh, pentru zilele mai relaxante de la job. Pantalonii chino, cei supradimensionati sau jeansii de culoare închisă sunt de asemenea o opțiune bună, fiind atât practici, cât și eleganți. Cardiganele sau puloverele fine pot completa perfect un outfit casual de birou, adăugând confort și stil.

Combinarea pieselor pentru a crea ținute casual poate părea o provocare, dar poți aplica un truc simplu pentru a nu da greș: alege o piesă principală, cum ar fi o bluză sau o pereche de pantaloni statement și apoi adaugă alte elemente care să se potrivească. De exemplu, o bluză lejeră poate fi combinată cu o pereche de jeans închisi și un cardigan pentru un look casual, dar elegant.

Cum să te îmbraci la birou în funcție de anotimp?

Anotimpul dictează, de multe ori, componența și modul de asortare al ținutelor pe care le abordăm la birou. Dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva sfaturi și idei de ținute pentru job în funcție de sezon:

Idei de ținute office pentru primăvară-vară

În sezonul cald, rochiile lejere, dar elegante, pot fi o variantă excelentă. Rochiile office îți asigură o ținută elegantă și feminină, dar în același timp și o mare libertate de mișcare. Sunt alegerea ideală atât la birou, cât și pentru o întâlnire de afaceri sau pentru o petrecere tip cocktail.

 

La fel de potrivite pentru sezonul cald sunt bluzele office de damă din materiale care permit pielii să respire, oferind un confort termic sporit pe toată durata purtării. Voalul de mătase este o țesătură calitativă pe care o recomandăm pentru primăvară-vară, la fel și vâscoza.

Fustele creion midi sunt și ele vedetele birourilor atunci când temperaturile din termometre sunt ridicate și pot fi asortate cu ușurință cu topuri din voal sau vâscoză. Completează-ți ținutele office pentru primăvară-vară cu pantofii cu vârful închis. Modelul stiletto reprezintă un pariu sigur, deoarece nu vei da greș purtându-i la birou.

Idei de ținute de birou de damă pentru toamnă-iarnă

în timpul iernii, poți purta jachete mai groase, care pot fi asortate cu o fustă până la genunchi și cizme. Dacă dorești să îți exprimi personalitatea creativă, dar totodată să respecți eticheta impusă de mediul de afaceri poți opta pentru costumele YOKKO în culori vii din bucle cu lână, care îți vor asigura confortul termic necesar în sezonul rece.

Rochiile din materiale groase, precum stofa elastică, îți vor permite o bună libertate de mișcare fără a compromite look-ul profesional.

Desigur, așa cum era de așteptat, pantalonii de damă care se încadrează în dress code-ul business, adică cei drepți, la dungă, sau tip țigaretă sunt o variantă salvatoare în diminețile reci de iarnă în care te pregătești să pleci la birou. Foarte eleganți sunt pantalonii office cu betelie lată.

Cum să te îmbraci la birou în funcție de siluetă?

În alegerea hainelor pentru birou, la fel ca în orice altă ocazie, este esențial să selectezi piese vestimentare care îți pun în valoarea silueta, dar într-un mod discret. Și, dacă, în cazul siluetei clepsidră, considerată perfectă din punct de vedere al proporțiilor, lucrurile sunt cât se poate de simple deoarece nu există limitări de stil, atunci când ai o altă conformație decât aceasta trebuie să ții cont de mici secrete.

De exemplu, dacă ai o siluetă androgină, bluzele cu volane și pantalonii cu talie înaltă sunt indispensabile pentru ținuta de serviciu. De asemenea, în cazul în care forma corpului tău este stil „pară” poartă cu încredere rochii office care accentuează talie prin natura croielii sau cu ajutorul accesoriilor poziționate în această zonă.

În schimb, dacă ai o siluetă „măr” păstrează simplitatea vizuală în partea superioară a corpului cu ajutorul bluzelor uni, fără ornamente și reechilibrează proporțiile corpului optând în partea de jos pentru o pereche de pantaloni office cu imprimeu.

Ce să porți la birou în funcție de înălțime?

Înălțimea reprezintă un criteriu de bază în selectarea vestimentației. Pe de o parte, dacă ești o femeie înaltă, alege rochiile stil cămașă care îți vor accentua acest atu. Totodată, rochiile cu crăpătură sau fustele sparte pe picior te vor avantaja cu siguranță.

Pe de altă parte, dacă ești minionă, poartă ținute cu aspect unitar, care să nu „taie” brusc silueta. Costumele uni de damă, din două piese sunt perfecte pentru tine.

Completează-ți garderoba cu piese vestimentare de calitate, ideale pentru birou dar și pentru alte ocazii, de pe www.yokko.ro!

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *