Tipuri de siluete: Ghid pentru identificarea formei corpului

Fiecare femeie este unică în felul ei, iar acest lucru este dovedit, pe lângă multe altele, de formele corpului, tipurile de siluete și măsurile individuale. Toate aceste aspecte te diferențiază de restul doamnelor și îți oferă posibilitatea de a te afirma într-un mod diferit. Cu toate că perfecțiunea este, în continuare, la mare căutare, trebuie să știi că nu există un anumit ideal atunci când vine vorba de forma corpului, căci fiecare siluetă are un farmec aparte.

Chiar dacă, de-a lungul timpului, societatea a promovat anumite standarde de frumusețe, în prezent comunitatea de fashion încearcă să indice faptul că diversificarea este întotdeauna bine venită și că femeile au nevoie să se identifice prin diferite criterii. Pentru aceasta însă este nevoie să cunoști principalele tipuri de siluete, să identifici forma corpului tău și să faci alegeri vestimentare în consecință. Află din ghidul următor care este forma corpului tău și cum reușești să te pui în valoare prin vestimentația potrivită!

Cum să identifici forma corpului tău


Cunoașterea formei corpului este esențială pentru alegerea oricăror piese vestimentare. Este important să te simți bine în pielea ta și să alegi hainele potrivite pentru a-ți putea evidenția atuurile siluetei. Identificarea corectă a siluetei tale începe cu măsurarea corpului. Acest proces implică măsurarea a patru părți principale ale corpului: umerii, talia, șoldurile și pieptul. Află în continuare cum să-ți măsori perfect corpul, pentru a ști în ce tip de siluetă te încadrezi!

  • Elimină piesele vestimentare pe care le porți

Măsurarea exactă a corpului poate fi realizată dacă ai cât mai puține haine. Prin urmare, un prim pas este să elimini piesele vestimentare, pentru a obține o măsurătoare corectă a dimensiunilor corpului.

  • Măsoară-ți umerii

Următorul pas este cel de măsurare a umerilor. Secretul este să stai într-o poziție dreaptă și relaxată atunci când măsori umerii, plasând centimetrul sau banda de măsurat pe vârfurile umerilor.

  • Măsoară cea mai mare zonă a bustului

Așează banda de măsurat pe cea mai mare zonă a bustului și continuă într-o linie dreaptă până cuprinzi tot pieptul. Este important să nu strângi banda de măsurat, întrucât dacă îți vei strânge bustul este posibil să nu obții măsurătoarea corectă.

  • Măsoară cea mai mică zonă a taliei

De regulă, cea mai mică zonă a taliei se află la 5-7 centimetri deasupra buricului, sub coaste. Asigură-te că nu vei strânge banda de măsurat și încearcă să pui un deget între bandă și piele.

  • Măsoară cea mai lată zonă a șoldurilor

Pentru o măsurătoare corectă, trece banda de măsurat pe cea mai mare parte a șoldurilor și a posteriorului.

După ce ai terminat toate aceste măsurători în zonele cheie ale corpului și ai notat pe foaie metricele exacte obținute, acum este momentul să descoperi în ce formă se încadrează corpul tău din următoarele tipuri de siluete.

Principalele tipuri de siluete

Principalele tipuri de siluete au caracteristici specifice pe care este important să le înțelegi, în vederea evidențierii propriilor atuuri. Unele forme ale corpului cu siguranță îți sunt cunoscute, cum ar fi corpul de tip pară sau clepsidră, însă trebuie să știi că există mai multe tipuri de siluete decât ți-ai imaginat. Chiar dacă poate până acum erai convinsă că te încadrezi într-o anumită formă, există posibilitatea să descoperi că nu aceea era forma corpului tău. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de siluetă!

Forma corpului de tip măr

Tipul de siluetă măr se caracterizează prin bust generos, talie mai puțin definită și șolduri mai înguste. În acest caz, proporțiile sunt distribuite în partea superioară a corpului. Prin urmare, având această formă a corpului, este important să te concentrezi pe accentuarea punctelor forte ale siluetei, adică a picioarelor și a bustului. În plus, cu ajutorul pieselor vestimentare potrivite îți poți subția chiar și talia.

Silueta de tip pară

Silueta pară prezintă șolduri largi și bust mai mic, greutatea fiind concentrată în partea inferioară a corpului. Supranumită și silueta A, aceasta este caracterizată de o disproporție între umerii înguști și șoldurile late. Chiar dacă se crede că acest tip de siluetă este unul problematic, femeile cu un astfel de corp pot uniformiza proporțiile corpului și pot sublinia punctele forte cu ajutorul hainelor potrivite.

Forma corpului tip clepsidră

Silueta clepsidră se distinge prin proporțiile echilibrate, cu umerii și șoldurile de aceeași dimensiune, iar talia bine conturată. Femeile care au un corp clepsidră sunt considerate cu adevărat norocoase, dat fiind că această formă a corpului este cea mai echilibrată dintre toate. Tocmai de aceea, doamnele cu forma corpului tip clepsidră pot purta absolut orice articol vestimentar, întrucât fiecare piesă le va pune în valoare silueta.

Silueta tip triunghi inversat

Această formă a corpului este ușor asemănătoare cu silueta de tip măr, căci este caracterizată de umeri largi, picioare subțiri și șolduri înguste. Dezavantajul acestui tip de siluetă este că talia nu este atât de bine definită precum partea superioară a corpului, motiv pentru care este esențial să porți haine care să distragă atenția din zona taliei.

Forma corpului tip dreptunghi

Denumită și silueta tip columnă sau H, forma corpului de tip dreptunghi este una bine proporționată și este definită de umerii lați, lipsa taliei și posteriorul plat. Dacă și tu faci parte din această categorie, cu siguranță ai o siluetă subțire. Cu ajutorul stilizării potrivite însă, poți obține forme feminine!

Silueta tip acadea

Multe femei nu cunosc această formă a corpului. Acest tip de siluetă se definește printr-un bust proeminent și rotund, șolduri și talie subțiri, umeri lați și picioare subțiri. Se poate spune că pentru această formă a corpului au fost inventate piesele vestimentare cu talie înaltă, precum pantalonii de damă cu talie înaltă. Mai mult decât atât, și rochiile maxi sunt ideale pentru această siluetă.

Idei de ținute de damă în funcție de tipul de siluetă

Alegerea ținutelor potrivite poate fi o sarcină dificilă, dar cu câteva sfaturi în minte, procesul poate deveni mult mai ușor. În primul rând, este important să cunoști tipul tău de siluetă. Fiecare tip de siluetă are anumite caracteristici care pot fi subliniate sau ascunse cu ajutorul hainelor potrivite. Acum că ai aflat tipul tău de siluetă, a venit momentul să afli care sunt ținutele potrivite în funcție de forma corpului. Iată recomandările noastre pentru diferite tipuri de siluetă!

Ținute de damă pentru tipul de siluetă măr

Cele mai potrivite piese vestimentare pentru acest tip de siluetă sunt rochiile de damă de tip A, cu centură în talie, precum și pantalonii cu talii înaltă. De asemenea, sunt recomandate rochiile, bluzele și pantalonii cu dungi verticale, care să subțieze silueta din punct de vedere vizual. Decolteurile în formă de V, care subliniază bustul, reprezintă de asemenea o croială avantajoasă pentru silueta de tip măr.

Așadar, poți compune o ținută elegantă cu ajutorul unei rochii de tip A, prinsă cu o centură în talie și cu o pereche de pantofi cu toc gros, care să ofere înălțime siluetei. Desigur, și pantalonii cu talie înaltă, alături de o bluză elegantă cu dungi verticale îți pot avantaja forma corpului.

Ținute pentru femei cu forma corpului pară

Femeile cu o siluetă de tip pară au multe zone ale corpului de pus în evidență. Pentru această formă a corpului, principala sarcină este egalizarea proporțiilor siluetei, prin adăugarea de volum în partea de sus și reducerea optică a zonei șoldurilor. Pentru o siluetă de tip pară poți opta pentru bluze de damă cu volane sau umeri lați, iar când vine vorba de zona inferioară poți opta pentru fuste stil creion sau trapezoidale sau pantaloni ușor evazați.

O ținută perfectă pentru femei cu acest tip de siluetă poate fi formată dintr-o fustă de damă conică și o bluză elegantă cu volane în zona bustului. De asemenea, aceeași bluză elegantă poate fi combinată cu pantaloni evazați și pantofi cu toc, pentru a echilibra vizual proporțiile corpului.

Ținute de damă pentru silueta clepsidră

Silueta clepsidră necesită atenția acordată zonei taliei. De pildă, rochiile midi și maxi mulate, fustele de tip creion sau pantalonii cu talie înaltă sunt piesele vestimentare care vor accentua această formă a corpului. În principiu, hainele mulate sunt esența stilului doamnelor cu forme feminine, care nu au nevoie de artificii vizuale pentru a obține un look armonios.

Dacă ai acest tip de siluetă, îți recomandăm să optezi pentru o rochie elegantă de damă, mulată și pantofi cu toc, care să adauge un plus de rafinament ținutei și siluetei tale. De asemenea, poți alege să porți costume de damă cu pantaloni cu talie înaltă și sacou cambrat pe corp.

Ținute pentru femei cu forma corpului tip triunghi inversat

În cazul doamnelor cu silueta tip triunghi inversat, sunt recomandate bluzele și cămășile cu decolteu în V sau rotund. De asemenea, proporțiile siluetei pot fi echilibrate și cu ajutorul rochiilor midi cu decolteu sau paltoanelor cu cordon în talie. Când vine vorba de partea inferioară, poți alege pantaloni sau fuste într-o nuanță diferită și cu o croială distinctivă, pentru a adăuga volum în zona șoldurilor.

Compune o ținută potrivită pentru forma corpului tip triunghi inversat cu ajutorul unor pantaloni de tip tigaretă într-o nuanță vie și un top elegant în nuanțe închise, pentru a subția vizual zona superioară a corpului. De asemenea, poți alege să porți o rochie de zi cu decolteu în V, pentru a-ți accentua bustul proeminent.

Ținute de damă pentru forma corpului dreptunghi

Dacă silueta ta este una rectangulară, în formă de dreptunghi, principalul scop este de a defini prin vestimentație zona taliei. Prin urmare, este indicat să alegi rochii cu decolteu, care să-ți accentueze talia și să-ți sublinieze bustul. De asemenea, fustele stil clopot și pantalonii cu talie înaltă sunt alegeri excelente pentru această formă a corpului.

Una dintre cele mai potrivite idei de ținute pentru acest tip de siluetă poate fi compusă dintr-o rochie de seară mici cu decolteu în V, care să prezintă diferite aplicații în zona inferioară a corpului și care să accentueze talia.

Ținute de pentru femei cu silueta de tip acadea

Silueta tip acadea necesită anumite haine care pot lărgi zona șoldurilor, cum ar fi rochiile de tip clopot sau fustele cu plepum și piese vestimentare care pot alungi zona bustului precum topurile cu decolteu în V sau de tip barcă. De asemenea, paltoanele evazate și pantofii cu talpă chunk sau toc gros se vor potrivi unei astfel de siluete.

Compune o ținută pentru femei cu forma corpului acadea cu ajutorul unei rochii în formă de A, cu decolteu adânc și o pereche de pantofi cu toc gros, pentru a echilibra proporțiile siluetei!

Sperăm că prin acest articol am reușit să-ți oferim o privire de ansamblu asupra celor mai populare tipuri de siluete și că de acum înainte vei ști cum să-ți identifici forma corpului și cum să-ți pui în valoare atuurile. Odată ce ai determinat tipul tău de siluetă, te așteptăm în magazinul online Yokko cu o mulțime de piese vestimentare potrivite pentru forma corpului tău, oricare ar fi aceea!

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *