Sărbători în familie, nu doar niște zile libere

Viața merge repede. Prea repede. Parcă e un tren după care tot fugim și ne urcăm din mers. Adormim, obosiți, prin vagoane. Ne oprește fără explicații. Ne taxează. Uneori realizările “întârzie”.

Mama mea e o persoană pentru care lumea nu e atât de grăbită. O femeie pentru care masa de Paști nu e nici obligație, nici opțiune. E o bucurie. Și nu pentru ce pune pe masă, deși muncește mult la toate, ci pentru cei care se strâng în jurul mesei.

Familia.

Pentru ea înseamnă totul. Dar pentru noi? Cine sunt ei? Cei pe care îi numim familie?

Oamenii pentru care de multe ori nu mai facem mare lucru pentru că ei sunt alături de noi oricum.

Oamenii pentru care n-am pune machiaj, că trebuie să arătăm bine în societate.

Oamenii pentru care nu ne înnoim de Paști că ne știu și în pijamale. Pe ei doar îi întrebăm grăbiți, în drumul spre ușă: Și? Cum îmi stă?

Bine, mamă.

Pentru că semnificația acestei sărbători este atât de dură prin suferință și atât de luminoasă prin Înviere, prin Schimbare, anul acesta mi-ar plăcea să ne schimbăm și atitudinea, nu doar hainele.

Să nu bifăm întâlnirea cu familia. Să ne bucurăm de ea. Să transformăm sufrageria părinților într-o sală prețioasă de bal. Eu știu sigur că așa voi face. Mă voi îmbrăca și aranja pentru mama. Vreau să onorez orele ei de muncă pentru această masă și anii de efort cu toate mesele din toate zilele despre care nu vorbește nimeni.

De obicei îmi alegeam o singură ținută bună la toate. Acum cred că voi avea nevoie de una comodă, pentru că dus-întors fac vreo 500 km cu mașina, una de care să-și aducă aminte mama, pentru masa de Paști și una pentru o plimbare pe faleză, dacă nu ne zboară vântul 🙂

2015-04-04 08.22.50 1

Cumpara tinuta

IMG_0941

Cumpara rochia „Like a lady”

Eu am ales deja. Tu ce-ai alege? Intră pe link! Modele noi in Colectie

Guest-post Ramona Constantinescu

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *