Roşul, fascinaţia culorii în moda

Cea mai expresivă şi vie culoare din întreg spectrul, echivalentul energiei, pasiunii şi acţiunii, culoarea roşu pare să spună într-o manieră non-verbală „uită-te la mine!”. Adorat şi preferat de secole, roşul continuă să fascineze şi să ne încânte, sporind atractivitatea feminină prin simpla prezenţă.

În urmă cu sute de ani, a purta haine de culoare roşie era exclusiv un privilegiu al nobilimii şi regalităţii, datorită costurilor mari de obţinere a nuanţei pe cale naturală şi era considerat un semn de prosperitate şi bună-stare.

Din fericire, lucrurile s-au schimbat începand cu sfârşitul de secol XIX şi roşul a devenit accesibil pentru oricine, semnificaţia sa transformându-se dintr-un simbol al statutului social într-o expresie a emoţiilor.

Roşul este încărcat cu erotism, energie pozitivă şi în anumite culturi se spune că aduce noroc (în mod tradiţional rochia de mireasă în China este roşie), iar cel ce o poartă transmite celor din jur încredere şi entuziasm. Vedete precum Audrey Hepburn, Marilyn Monroe sau Vivian Leigh păstrează în albumul select cu imagini emblematice din istoria modei rochii în această culoare memorabilă.

În sezonul de toamnă-iarnă, culoarea roşie este preferata designerilor şi a tuturor femeilor care doresc să aducă mai multă exuberanţă ţinutelor de zi sau rochiilor de seară.  Fie că optăm pentru o rochie roşie ca focul sau includem o bluză din jerse, sau o cămasă roşie în outfit-ul pentru birou, charisma acestei culori se va transfera către noi, iar farmecul personal va avea doar de câştigat.

r

Cumpără rochia roşie cu buzunare laterale

Rochie rosie din jerse cu accesoriu metalic

Cumpără rochia rosie cu accesoriu metalic

Bluza din jerse elastic cu jabou din voal

Cumpără bluza roşie din jerse cu jabou din voal

Tricou rosu din jerse cu flori din voal

Cumpără tricoul roşu cu mâneci şi aplicaţii florale din voal

Sacou din bucle rosu cu lana si alpaca

Cumpără sacoul roşu elegant din bucle

Pentru o apariţie fabuloasă la o petrecere de seară, „lady in red” este vedeta de necontestat. Nicio altă culoare nu reuşeşte să fie atât de plină de mister şi senzualitate şi să întoarcă toate privirile către noi.

Rochie de seara rosie cu paiete si voal

Cumpără rochia de seară roşie cu paiete şi voal

Rochie rosie din catifea elastica

Cumpără rochia elegantă din catifea elastică

Putem să ascultăm sfatul unui designer celebru, Bill Blass, care spunea „Când ai dubii, poartă roşu” sau putem să alegem această culoare din cu totul alte motive, esenţial este că ori de câte ori simţi nevoia să ieşi în evidenţă şi să le transmiţi celorlalţi sentimentele tale puternice, ai toate armele de partea ta!

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *