Rochia neagră – uniforma femeilor cu gust

În 1926, revista Vogue ilustra schița primei „little black dress” semnată Coco Chanel. Editorul publicației spunea atunci că „mica rochie neagră” va deveni „uniforma femeilor cu gust”, o afirmație perfect valabilă și astăzi.

Această rochie eprezintă acea piesă vestimentară care este bligatorie în garderoba unei femei, dar și simbol al eleganței, al modei, al feminității. Rochia neagră, poate fi purtată în diferite momente al zilei și este ușor de accesorizat, tocmai datorită simplității.

Pentru ținutele de zi, pentru serviciu, o rochie din jerse elastic negru, este ideală, mai ales că avantajează orice siluetă și îți va da un aer clasic și elegant, specific femeilor de carieră. Pentru maximum de versatilitate, alege-ți o rochie midi sau până la genunchi, cel mult ușor deasupra genunchilor.

Optează pentru o croială în ton cu silueta ta – rochiile pencil sunt pentru talii de viespe, așa că, dacă vrei să îți acoperi armonios rotunjimile, încearcă un model de tip A, ușor cambrat

Nu în ultimul rând, nu face rabat de la calitatea materialul, care trebuie să fie mai rigid, ca să nu se muleze inestetic, să nu se șifoneze și, ideal, să nu intre la apă.

Pentru ocazii și petreceri rafinate, o rochie neagră din catifea elastică sau din voal, simplă dar și cu inserții de paiete, este alegerea perfectă.

Dacă ai dubii în privința design-ului, nu uita că simplitatea este cheia eleganței și rezumă-te la un model fără mâneci, cu decolteu rotund sau ușor în V, cât mai delicat și cât mai feminin.

Mai jos aveți câteva propuneri de rochii negre, clasice și elegante, ideale pentru orice eveniment.

Dacă încă nu v-ați hotărât la o anumită rochie neagră, vă invităm în magazinele noastre și pe site-ul www.yokko.ro, pentru mai multe modele.

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *