Mihaela Dinca, fotograf

Cine ești, cu ce te ocupi și cum îți merge?

Sunt Mihaela Dincă, prietenii îmi spun Miki, îmi place să călătoresc și să povestesc, îmi place natura și libertatea. Am pasiunea de a merge zeci și sute de kilometri pe bicicletă prin diverse locuri, îmi plac oamenii și ce e autentic la ei, ce îl face pe fiecare unic.

Sunt fotograf de evenimente de familie. Aș fi avut 20 de nunți de fotografiat anul ăsta. Până la momentul ăsta ar fi trebuit să se fi întâmplat deja jumătate din ele dar am avut doar una. Restul sunt cu semnul întrebării, mai sunt 6 programate pentru toamna asta din care una deja s-a amânat pentru anul viitor. Îmi e foarte frică să nu se aglomereze prea tare anul viitor și e posibil să lucrez și sâmbăta și duminica pentru că nu pot să refuz, deci o să fie 2 în 1 anul viitor. Anul ăsta a fost dezastru. În martie a fost tragic, am căzut într-o pasă proastă, îmi imaginam sfârșitul lumii, vedeam deja oameni luptându-se pe stradă pentru o bucată de pâine, dusesem undeva la extrem tot ce urma să se întample. Au urmat 2 luni de stat în casă, timp în care mi-a trecut depresia, dar mă simțeam ca un exponat, mă duceam să mă plimb pe bulevardul Pallady fără niciun scop, și completam hârtie pentru asta, lucru care nu îmi stă în fire, nu m-am plimbat niciodată pe Pallady. Dar toate astea mi-au întărit și mai tare convingerea că îmi doresc o căsuță la țară, între păduri, cultivând roșii, crescând găini, cu o pisică, un câine…aș aduna toate animalele abandonate de pe toate străzile dacă aș avea o curte undeva. 

Pe unde te mai plimbi?

Da… trebuia să plec în Oman în februarie, cum am mai fost în 2016, tot cu bicicleta… Cu avionul până acolo evident, bicicleta intră la cală ca bagaj sportiv. Am abandonat rând pe rând ideea văzând știrile despre pandemie… După carantină am făcut o tură cu bicicleta prin Deltă. Cu mașina până la Tulcea, am traversat cu barca la Tudor Vladimirescu apoi cu bicla până la Chilia Veche, cu vaporul până la Periprava apoi Pădurea Letea – Sulina și înapoi cu vaporul spre Tulcea. Aventură. Ca de obicei. Iar în rest, multe drumuri până la mare și înapoi, în general cu ședințe foto. 

Ce înseamnă pentru tine o femeie activă?

Femeia activă nu trebuie să fie neaparat ca mine, să călătorească. Mi se pare frumos să fie o combinație între o femeie care face și business, e foarte activă, e îmbrăcată și sport și elegant, merge și la întâlniri de business și la petreceri și cu cortul și cu rucsacul un spate. Uite, pe mine mă uimește o prietenă, Ana-Teodora, care are 2 copii, vlog, cântă la chitară, merge singură cu ei la concert, peste o săptămână e în Timișoara unde susține alt concert, apoi merge cu soțul și copiii în Apuseni, face sport, postează în fiecare zi, filmează și montează… 

Cum salvăm noi lumea?

Nu cred că poți avea pretenția să salvezi lumea dar e drăguț să faci ceva în pătrățica ta. Încerc să fac și eu ce ai făcut tu cu mine. Eu am anxietăti, mă simt penibil uneori. Mă simt ok în spatele camerei dar în fața camerei sunt praf. Așa sunt toate modelele mele….nu știu ce să facă cu mâinile, cu buzele, cu corpul…îmi spun din priviri: “te rog ajută-mă! spune-mi ce să fac acum!” Știu exact cum e și înteleg clar cum se simt. Tu m-ai ajutat foarte mult azi, după ce mi-ai arătat primele poze, m-ai câștigat. Asta încerc să fac și eu, să le dau oamenilor încredere în ei. Eu nu fac poze pentru Vogue, pentru reviste, fac poze pentru amintiri, sunt amintirile lor din acel moment și  îmi place să îi fac să mai urce pe o treaptă de self esteem, să se placă pe ei când văd pozele, să descopere cum poate să îi vadă altcineva și să înțeleagă că nu arată numai așa cum se văd ei. 

Nici nu vreau să fac o impresie de super profi, nu mi-e jenă să întreb uneori ”mai aveți și voi idei?” pentru că e o colaborare. Sunt și eu un om în fața altor oameni. 

 

Mihaela Dinca, fotograf

Foto și interviu Marius Tudose

Accesorii: Optimef, Decorina HatsBookletta

Mihaela Dinca, fotograf

Mihaela Dinca, fotograf

Mihaela Dinca, fotograf

Mihaela Dinca, fotograf

Mihaela Dinca, fotograf

Mihaela Dinca, fotograf

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *