Materiale de calitate: cum să le distingi și să le alegi?

Care sunt criteriile în funcție de care îți selectezi hainele, în momentul achiziției? Cu siguranță că și calitatea materialelor se află pe lista ta, alături de alți factori care îți influențează decizia de cumpărare. Articolele vestimentare din materiale de calitate reprezintă o investiție în imaginea ta, de aceea este important să știi cum să le distingi și cum să le alegi.

Materiale de calitate – țesăturile naturale, în topul opțiunilor

Atunci când vorbim despre materiale de calitate, în mod special țesăturile naturale, ne îndreptăm cu prioritate către bumbac, lână, mătase și in. Acestea se disting prin durabilitate, respirabilitate și confort, fiind opțiunile ideale pentru oricine dorește piese vestimentare de calitate superioară. Iată câteva dintre opțiunile de top, în materie de materiale de calitate:

  • Bumbacul, de exemplu, este una dintre cele mai populare țesături naturale. Acesta este respirabil, absorbant și durabil, ceea ce îl face ideal pentru lenjeria de pat, tricouri sau bluze. De asemenea, este un material care poate fi folosit într-o varietate de stiluri și designuri. Pe site-ul nostru poți găsi pantaloni de damă din bumbac, potriviți pentru orice ocazie sau anotimp.
  • Mătasea este un alt material natural de calitate superioară. Este cunoscută pentru textura sa fină și lucioasă și este considerată una dintre cele mai luxoase țesături. Are proprietăți termoizolante, fiind răcoroasă vara și călduroasă iarna și este extrem de delicată pentru piele.

Descoperă pe larg beneficiile acestui material aici: TOTUL DESPRE MĂTASEA NATURALĂ 

  • Lâna este, de asemenea, un material natural deosebit de apreciat. Este confortabilă, caldă și durabilă. Unul dintre principalele avantaje ale lânii este că poate regla temperatura corpului, asigurând confortul în zilele reci de iarnă, dar și în cele mai calde zile de vară.
  • Viscoza este o altă țesătură naturală care merită menționată. Este moale, ușoară și are o strălucire mată. De asemenea, este foarte absorbantă, ceea ce o face ideală pentru îmbrăcămintea de vară.

Atunci când alegi materiale naturale de calitate, este important să verifici etichetele, să testezi textura și elasticitatea materialului și să evaluezi densitatea de împletire a firelor. De exemplu, un bumbac de calitate va avea o textură moale, dar fermă și nu se va deforma ușor.

Cum să distingi hainele din materiale de calitate de cele de slabă calitate? 4 metode

Iată cum poți recunoaște articolele de vestimentație care merită cumpărate, în 4 moduri simple:

1. Cunoașterea caracteristicilor țesăturilor este primul pas în distingerea hainelor de calitate. Fiecare material de calitate are anumite caracteristici care îl fac unic deci, știind aceste caracteristici, este mai ușor să distingi între materialele de calitate și cele de slabă calitate. De asemenea, poți obține un prim indiciu despre valoarea estetică și funcțională a unei țesături prin simpla atingerea și examinare a acesteia. O haină prea transparentă, prin care poți vedea, sau prea subțire și lipsită de densitate (de exemplu, blugii din denim care nu au un număr mare de fibre pe centimetru pătrat) pune, de multe ori, sub semnul întrebării calitatea materialelor din care a fost confecționată.

2. Testarea rezistenței materialului este un alt indiciu al calității acestuia. Materialele de calitate superioară sunt durabile, nu se decolorează ușor și își păstrează forma după spălare. Acest lucru poate fi verificat prin întinderea materialului pentru a vedea dacă revine la forma inițială sau prin examinarea acestuia în lumina directă a soarelui pentru a verifica dacă intensitatea culorii rămâne constantă.

3. Examinarea etichetei cu informații despre produs este o altă metodă eficientă de a distinge calitatea unui material. Eticheta unui articol vestimentar este o sursă importantă de informații despre materialul din care a fost produs. Aceasta ar trebui să includă informații despre procentul de fibre naturale și sintetice, precum și recomandări despre îngrijirea produsului. În general, o haină de calitate va avea în mod normal un procent mai mare de fibre naturale.

4. Evaluarea calității cusăturilor este, de asemenea, o modalitate eficientă de a identifica îmbrăcămintea premium. Piesele vestimentare de calitate sunt de obicei cusute cu multă atenție la detalii. Cusăturile ar trebui să fie drepte, regulate, fără a avea fire ieșite sau bucle. Hainele ar trebui să aibă o formă bine definită și să nu prezinte semne de deformare sau de cusături neregulate.

Materialele de calitate, apanajul filosofiei de brand la YOKKO

YOKKO este un brand de modă românesc, recunoscut la nivel național și internațional pentru eleganța, calitatea și confortul pe care le oferă prin hainele pe care le produce. În spatele acestor valori se află o filosofie de brand concentrată pe crearea de haine care să reflecte personalitatea și stilul unic al fiecărei femei. Acest lucru este posibil prin utilizarea materialelor de calitate superioară, care adaugă nu doar o notă estetică, dar și durabilitate și confort.

La YOKKO, acordăm o atenție deosebită selectării materialelor pe care le folosim în producția hainelor. Printre acestea se numără mătasea, lâna, viscoza, dar și bumbacul, fiecare având propriile avantaje pe care le-am prezentat deja în prima parte a articolului. Folosirea acestor materiale evidențiază dorința noastră de a oferi clientelor care ne aleg produse de cea mai bună calitate, care să reziste în timp. Printre preferatele clientelor nostre se numără și modelele de rochii de mătase de ocazie, cât și cele de birou.

Procesul de producție al hainelor YOKKO începe de la selecția riguroasă a materialelor și continuă prin combinarea acestora pentru a crea diferite stiluri și modele. Metodele de fabricație folosite sunt diverse, dar toate au în comun atenția la detalii și dorința de a obține un produs final de calitate.

În plus, la YOKKO ne îndrumăm clientele în privința modului de întreținere a hainelor, astfel încât acestea să-și păstreze aspectul și calitatea cât mai mult timp.

Dacă îți dorești să investești doar în îmbrăcăminte de calitate, fără doar și poate hainele din colecțiile YOKKO îți oferă această garanție!

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *