Lungimea potrivită a fustelor & rochiilor – în funcție de tipul de siluetă

Vrem să fim în tendințe, ne cumpărăm haine urmând anumite cerințe ale momentului sau le alegem în funcție de stilul personal, dar deseori cea mai frumoasă rochie  arată total diferit pe mai multe tipuri de siluetă. O fustă sau o rochie în tendințe oferă rafinament ținutei, efectul poate fi însă invers dacă nu se potrivește siluetei tale.

Primul pas către o garderobă echilibrată este să identifici corect tipul tău de siluetă. Mignonă sau înaltă? Androgină sau voluptoasă? Clepsidră sau pară?

Silueta de tip triunghi sau pară

Ai umerii mai înguști, talia evidențiată și șoldurile late? Alege fuste și rochii creion, până sub genunchi. Poți purta în partea de sus topuri care să adauge volum liniei umerilor și astfel vei armoniza silueta, echilibrănd diferența dintre șolduri și umeri. Potrivite sunt, de asemenea, și fustele sau rochiile drepte, sub genunchi, accesorizate cu toc înalt sau mediu.

1Ținute pentru siluetă de tip pară

Silueta de tip triunghi inversat

Dacă partea de jos a corpului poate părea mai mică decât partea de sus, dacă umerii sunt mai predominanți decât șoldurile, tipul tău de siluetă este cel de triunghi inversat .  Orientează-te către  o lungime medie, care să ascundă pulpele, sau către fustele și rochiile în forma literei A și evazate. Cu cât partea de jos este mai lată, cu atât mai subțire va părea talia. Purtându-le cu tocuri, vei părea mai bine proporționată.

Silueta dreaptă

Dacă ai o siluetă cu talia neevidențiată și circumferința umerilor aceeași cu cea a șoldurilor, evidențiază-ți feminitatea alegând fuste plisate, fuste drepte sau rochii creion deasupra genunchilor, care să îți definească talia și șoldurile.

3Ținute pentru siluetă dreaptă

Silueta clepsidră

Ai talia subtire și linia umerilor egală cu cea a șoldurilor ? Ești norocoasă! Pune-ți silueta în valoare alegând rochii și fuste creion, sub sau deasupra genunchilor, ce îți vor marca frumos talia. Fustele cu talie înaltă te vor avantaja, curelele late de asemenea, îți vor subția talia.  Dacă ai picioare frumoase, rochiile și fustele mini se potrivesc de minune siluetei tale.  Evită hainele largi care te vor face să pari mai plinuță.

4Ținute pentru siluetă clepsidră

Pentru alegerea rochiilor și fustelor perfecte pentru silueta ta, te așteptăm în magazinele YOKKO!

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *