Lungimea potrivită a fustelor și rochiilor în funcție de siluetă

Vrem să fim în tendințe, ne cumpărăm haine urmând anumite cerințe ale momentului sau le alegem în funcție de stilul personal, dar deseori cea mai frumoasă rochie  arată total diferit pe mai multe tipuri de siluetă. O fustă sau o rochie în tendințe oferă rafinament ținutei, efectul poate fi însă invers dacă nu se potrivește siluetei tale.

Primul pas către o garderobă echilibrată este să identifici corect tipul tău de siluetă. Mignonă sau înaltă? Androgină sau voluptoasă? Clepsidră sau pară?

Cuprins:

  1. Silueta de tip triunghi sau pară
  2. Silueta tip măr
  3. Silueta de tip triunghi inversat
  4. Silueta dreaptă
  5. Silueta clepsidră
  6. Silueta plus size
  7. Silueta cu structură osoasă
  8. Lungimea rochiei pentru femei scunde 
  9. Rochii scurte sau lungi pentru femei înalte?
  10. Lungimea ideală a rochiilor pentru femeile de statură potrivită

Silueta de tip triunghi sau pară (H2)

Ai umerii mai înguști, talia evidențiată și șoldurile late? Alege fuste și rochii creion, până sub genunchi. Poți purta în partea de sus topuri care să adauge volum liniei umerilor și astfel vei armoniza silueta, echilibrând diferența dintre șolduri și umeri. Potrivite sunt, de asemenea și fustele sau rochiile drepte, sub genunchi, accesorizate cu toc înalt sau mediu.

Silueta tip măr (H2)

Dacă ai o siluetă măr ar trebui să eviți fustele și rochiile mini, care atrag atenția asupra zonei mediane a corpului. În schimb, ceea ce trebuie să urmărești prin intermediul pieselor vestimentare pe care le alegi este să alungești vizual trunchiul și să distragi atenția din zona taliei. Fustele lungi cu fermoare pe laterale te pot ajuta în acest sens, la fel și rochiile cu dungi pe părți. Evită accesorizarea fustelor sau a rochiilor folosind curele groase în zona taliei.

Silueta de tip triunghi inversat (H2)

Dacă partea de jos a corpului este mai mică decât partea de sus, dacă umerii sunt mai predominanți decât șoldurile, tipul tău de siluetă este cel de triunghi inversat. Orientează-te către o lungime medie a fustelor și rochiilor, care să ascundă pulpele, sau modelele în forma literei A și evazate. Cu cât partea de jos este mai lată, cu atât mai subțire va părea talia. În plus, purtând aceste piese vestimentare cu tocuri, vei părea mai bine proporționată.

Silueta dreaptă (H2)

Dacă ai o siluetă cu talia neevidențiată și circumferința umerilor aceeași cu cea a șoldurilor, dezvăluie-ți feminitatea alegând fuste plisate, fuste drepte sau rochii creion deasupra genunchilor, care să îți definească talia și șoldurile.

De asemenea, dacă ai o construcție atletică, cel mai probabil picioarele tale sunt tonifiate, deci poți opta și pentru fuste mini. Dacă gambele sunt mai groase, alege o fustă sau o rochie mai lungă, cu un tiv care cade sub genunchi, pentru a le subția.

Silueta clepsidră (H2)

Ai talia subțire și linia umerilor egală cu cea a șoldurilor ? Ești norocoasă! Subliniază-ți atuurile specifice siluetei clepsidră alegând rochii și fuste creion, sub sau deasupra genunchilor, ce îți vor marca frumos talia. Fustele cu talie înaltă te vor avantaja, la fel și curelele late, care îți vor subția talia. Dacă ai picioare frumoase, rochiile și fustele mini se potrivesc de minune siluetei tale.  Evită hainele largi care te vor face să pari mai plinuță.

Silueta plus size (H2)

Silueta plus size este dezavantajată de îmbrăcămintea largă din cap până în picioare, însă dacă ai o siluetă cu forme poți opta cu încredere pentru fuste și rochii până la genunchi, ușor elastice, dar nu extrem de mulate. Un alt truc prin care poți obține un efect mai subțiat al corpului este prin alegerea unor haine cu imprimeu în dungi verticale sau pliuri care să alungească trupul.

Dacă ești în căutarea de rochii XXL, la YOKKO găsești ceea ce ai nevoie! Îți punem la dispoziție o colecție variată de modele de rochii disponibile în mărimi de până la 4XL.

Silueta cu structură osoasă (H2)

În cazul în care ești foarte slabă, iar oasele tale sunt proeminente ține cont de o regulă de bază în alegerea vestimentației: evită fustele și rochiile extrem de lungi, care vor face să pară că te pierzi în ele. Lungimea optimă a acestor item-uri ar trebui să de 1-2 cm deasupra genunchilor. De asemenea, pentru a adăuga puțin volum, poți apela la tehnica de layering, care presupune purtarea hainelor în straturi (de exemplu, o fustă sau o rochie peste colanți sau ciorapi groși de damă).

Lungimea rochiei pentru femei scunde (H2)

Dacă ai o siluetă petit, o fustă mini este ceea ce ai nevoie, deoarece va face ca picioarele tale să pară mai lungi, adăugându-ți, vizual, câțiva centimetri la înălțimea ta. Nu ești adepta acestei lungimi? Atunci ai ca alternativă fustele și rochiile cu o croială strâmtă, a căror lungime se oprește chiar sub genunchi. Fustele plic sunt o altă opțiune excelentă în cazul tău deoarece tăietura lor pe diagonală ajută la crearea unui aspect alungit al picioarelor.

Dacă ești înaltă și ai o constituție solidă, fustele flare sunt cele mai potrivite pentru tine, dat fiind faptul că subțiază silueta într-un mod armonios.

Rochii scurte sau lungi pentru femei înalte? (H2)

Fustele și rochiile lungi, vaporoase, cel puțin până la genunchi sunt perfecte pentru femeile înalte. Lungimile midi și maxi, în special, vor arăta extraordinar pe tine. Datorită înălțimii, poți purta și rochii midi sau lungi în două culori, precum și modele cu imprimeuri orizontale sau mari.

La YOKKO găsești o mulțime de modele care să-ți pună în valoare atuurile, de aceea te invităm să descoperi colecțiile noastre!

Lungimea ideală a fustelor și rochiilor pentru femeile de statură potrivită (H2)

Persoanele de înălțime potrivită pot opta pentru haine care păstrează un raport potrivit al proporțiilor corpului. Dacă nu știi ce să alegi, nu vei da greș cu o fustă sau o rochie creion, care lasă la vedere exact cât trebuie din picioare, fără a face să pară că este prea scurtă sau prea lungă pentru acest tip de siluetă.

Cel mai important este să îți accepți corpul, așa cum este. În loc să te străduiești să porți haine care nu te avantajează, mai bine selectează acele piese de îmbrăcăminte care se potrivesc cu silueta ta unică. În acest fel, te vei simți confortabil și vei arăta minunat, câștigând chiar și un plus de încredere de sine!

Pentru alegerea rochiilor și fustelor perfecte pentru silueta ta, te așteptăm în magazinele YOKKO și pe yokko.ro!

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *