Ghid util pentru alegerea rochiei de nașă

După miri, nașii sunt cele mai importante persoane din cadrul unei nunți. Considerați părinți spirituali ai cuplului, nașii sunt de obicei aleși dintre persoanele apropiate mirilor și trebuie să fie un exemplu pentru viitorii soți.

La nuntă, nașii sunt așezați la loc de cinste la masa mirilor, iar ochii sunt de multe ori ațintiți asupra lor, așa că ei trebuie să aibă o ținută impecabilă și o conduită elegantă. Dacă ți s-a propus să fii nașă, iată ce detalii de etichetă trebuie să respecți ca să faci o impresie de excepție printre invitați:

Cuprins:

  1. Câte rochii trebuie să poarte o nașă în ziua nunții?
  2. Rochie de nașă lungă vs. rochie de nașă scurtă
  3. Rochii de zi pentru nașă 
  4. Rochii de seară pentru nașe
  5. Cum alegem rochia de nașă în funcție de siluetă?
    • Rochie pentru nașe cu silueta tip clepsidră
    • Rochie pentru nașe cu silueta tip diamant
    • Rochie de nașe cu silueta tip pară
    • Rochie pentru nașe cu siluetă triunghiulară
    • Rochie pentru nașe cu silueta tip măr
  6. Cum alegi rochia de nașă în funcție de înălțime?
  7. Ce culori se poartă în funcție de perioada nunții?
  8. Cum alegi rochia de nașă în funcție de sezon?
  9. Câți bani trebuie să investesc în ținuta de nașă?
  10. Unde poți găsi rochii de nașă în mărimi mari?

Câte rochii trebuie să poarte o nașă în ziua nunții? (H2)

Nu există o regulă fixă despre câte ținute trebuie să schimbe nașa în ziua nunții, însă două rochii, una pentru cununie și una pentru petrecerea de nuntă sunt suficiente. Alege o rochie de nașă de zi pentru biserică și o rochie elegantă de seară, în care să mergi la petrecere.

Există însă și excepții, de exemplu situații în care nunta se întinde pe parcursul mai multor zile sau în care nu ai posibilitatea să te schimbi pe durata evenimentului. În primul caz, alege câte o rochie diferită pentru fiecare zi și adaptează-ți ținuta în funcție de în ce parte a zilei are loc fericitul eveniment.

Dacă mirii vor o nuntă nonconformistă și știi din timp că nu vei putea să îți schimbi ținuta, poți opta pentru o rochie uni și să îți transformi look-ul cu ajutorul unor accesorii de efect. Modelele de rochii de ocazie cu trenă detașabilă sunt ideale în acest caz, precum și cele simple, care permit accesorizarea în funcție de momentul în care sunt purtate. Little black dress este, la rândul său, o soluție salvatoare în astfel de situații.

Rochie de nașă lungă vs. rochie de nașă scurtă (H2)

O regulă pe care trebuie neapărat să o știi este că rochia ta trebuie să fie aproximativ de aceeași lungime cu cea a miresei, astfel că în cazul în care ea nu decide altfel, va trebui să te conformezi. În orice caz, trebuie să îți alegi o rochie spectaculoasă și sofisticată, care să te diferențieze de restul invitaților.

Trebuie să mai știi că lungimea minimă „admisă” pentru rochia nașei este la nivelul genunchiului, așa că nu risca să comiți o greșeală vestimentară alegând una prea scurtă. În cazul rochiilor lungi, acestea trebuie să nu lase pantofii la vedere, dar nici nu trebuie să fie atât de lungă încât să-ți limiteze libertatea de mișcare.

Rochii de zi pentru nașă (H2)

Rochia de zi trebuie să fie una elegantă, dar de efect, iar pentru inspirație îți propunem modelul de mai jos, perfect pentru o nașă stilată și cochetă.

Rochiile de zi pentru nașă trebuie să fie suficient de decente pentru a putea fi purtate în cadrul ceremoniei religioase, ceea ce înseamnă că ar trebui să eviți decolteul foarte adânc, rochiile extrem de scurte sau cu decupaje care lasă la vedere, într-un mod ostentativ, anumite părți ale corpului.

De asemenea, rochiile de nașă de zi trebuie să fie suficient de confortabile, mai ales dacă vorbim despre o nuntă care respectă tradițiile românești, deseori destul de solicitante pentru miri și nași.

În ceea ce privește cromatica, poți alege rochia de zi într-o culoare intensă, mai ales dacă evenimentul are loc în sezonul cald.

 

Rochii de seară pentru nașe (H2)

Rochia de seară ideală pentru ocazia în care vei fi nașă te va scoate din anonimat și îți va pune în valoare atuurile. Dacă vrei să fii o apariție memorabilă, poți alege ceva asemănător modelului de mai jos, care îți va asigura o imagine elegantă.

n general, alege rochii de seară de calitate, care nu doar că arată impecabil, dar care nu te vor pune în situații nedorite la astfel de evenimente. Cum ar fi dacă rochia s-ar descoase pe durata petrecerii, din cauza neatenției la detalii a celor care au croit-o? La YOKKO, îți oferim piese vestimentare de calitate pe care le realizăm în atelierele proprii de creație, sub atenta îndrumare a designerilor cu expertiză în lumea modei.

Pentru evenimentele speciale din viața ta, îți punem la dispoziție rochii de nașă din materiale premium, precum voalul, satinul sau mătasea naturală.

Cum alegem rochia de nașă în funcție de siluetă? (H2)

Conformația corpului este un punct bun de plecare în goana după rochia de nașă care să-ți vină ca turnată. Alegând rochia în funcție de siluetă îți vei pune în valoare atuurile, în timp ce vei masca acele mici defecte fizice care te complexează. Iată câteva sfaturi utile și secrete în legătură cu selectarea rochiei de nașă ținând cont de siluetă:

Rochie pentru nașe cu siluetă tip clepsidră (H3)

Dacă te încadrezi în această categorie, ești norocoasă. Silueta tip clepsidră este foarte bine proporționată, cu dimensiuni asemănătoare la circumferința spatelui și șoldurilor și o talie de viespe, bine definită. Poți opta pentru rochii care îți scot în evidență linia corpului, dar îți recomandăm să le eviți pe cele foarte mulate, care nu mai lasă loc imaginației. Rochiile de tip sirenă sunt foarte populare printre vedetele care au această siluetă, așa că te poți inspira și de la celebrități precum Beyonce sau Sofia Vergara.

Rochie pentru nașe cu siluetă tip diamant (H3)

O siluetă tip diamant este caracterizată de umerii și șoldurile înguste, dar și de talia groasă, care poate fi mascată cu ajutorul ținutei. Alege rochii vaporoase sau unele de tip baby-doll, strânse sub nivelul bustului, care îți ascund talia și atrag atenția asupra umerilor și zonei decolteului.

Rochie pentru nașe cu siluetă tip pară (H3)

Silueta tip pară se remarcă prin umeri înguști, sâni mici și șoldurile mai late. O ținută corectă va adăuga volum în partea de sus a corpului și va ascunde șoldurile și coapsele. Poți alege rochii cu volane sau rochii care se mulează în partea de sus a corpului, pe bust și talie și evazate de la nivelul bazinului în jos.

Rochie pentru nașe cu siluetă triunghiulară (H3)

Femeile cu siluetă triunghiulară sunt mai late în umeri și spate și au șolduri drepte și înguste. Dacă te încadrezi la această categorie, poți crea o iluzie optică prin care să îți faci umerii să pară mai înguști sau să distragi atenția de la ei. Alege rochii asimetrice sau unele cu decolteu în formă de V. Poți obține un aer elegant dacă porți un șal pe umeri, dintr-un material prețios precum satinul sau, dacă nunta are loc toamna târziu, unul din blană.

Rochie pentru nașe cu siluetă tip măr (H3)

Femeilor care au talia lată sau abdomenul mare, iar șoldurile și umerii fără un contur bine definit  le este recomandat să aleagă rochii prin care să își poată modifica optic înălțimea și circumferința taliei. Poți face asta alegând ținute din materiale fluide și modele care să îți echilibreze proporțiile și să îți scoată în evidență picioarele. Ce spui despre aceste rochii de mătase?

Cum alegi rochia de nașă în funcție de înălțime?

Atunci când ești nașă toate privirile sunt ațintite asupra ta, de aceea trebuie să fii impecabilă până în cele mai mici detalii. Prin urmare, pentru o apariție fără cusur alege-ți rochia în funcție de înălțimea ta. Dacă ești minionă, dar îți dorești să porți o rochie lungă evită modelele care acoperă gleznele, deoarece te vor face să pari și mai scundă. Mizează, în schimb, pe modele de rochii de ocazie care evidențiază talia și care vor alungi optic silueta. Rochiile cu imprimeu pe verticală, oferă un efect similar, deci poartă-le cu încredere.

Dacă ești în căutarea unei rochii de nașă și ești o femeie înaltă, evită modelele prea largi sau prea strâmte (mai ales dacă ești și foarte slabă). O rochiță midi, în cloș, te va avantaja cu siguranță!

Ce culori se poartă în funcție de perioada nunții? (H2)

În primul rând, este esențial să alegi culori care te avantajează, dar încearcă să eviți nuanțele foarte închise. O nuntă marchează unul dintre cele mai fericite evenimente din viața unui cuplu, așa că sunt potrivite culorile vesele, cele pastelate, iar pentru rochiile de seară poți merge la sigur cu nuanțe de verde-smarald, albastru-regal sau violet. Este recomandat să eviți negrul, considerat prea mohorât pentru o nuntă, precum și roșul sau alte nuanțe stridente, în timp ce albul nu poate intra în discuție.

Foarte populare sunt și nuanțele metalice precum argintiul sau auriul, dar trebuie să ai grijă să cumperi un model de rochie cât mai simplu, pentru a nu epata. Alege materiale fluide și de calitate, care să cadă natural pe corpul tău și să îți pună în valoare atuurile.

Dacă ești nașă anul acesta, poți alege o rochie de nașă în culoarea anului 2024. Este vorba despre Peach Fuzz, o nuanță de roz piersiciu, foarte feminină și ușor de purtat, care denotă o eleganță aparte. Astfel, vei ține cont de tendințe și vei fi în pas cu moda!

Cum alegi rochia de nașă în funcție de sezon?

Pentru ca rochia de nașă să fie potrivită contextului pe deplin, asigură-te că iei în considerare și sezonul în care are loc nunta, atunci când o alegi. Pentru nunțile de iarnă, confortul termic este un aspect foarte important, de aceea poți opta pentru materiale precum catifeaua, iar dacă vrei o variantă foarte chic și sofisticată, demnă de o nașă, atunci o rochie din catifea cu paiete reversibile este o miză sigură.

Foarte elegante sunt și rochiile de seară cu mâneci, foarte potrivite pentru evenimentele din sezonul rece.

Citește și: Cu ce ne îmbrăcăm la petrecerile de iarnă?

Vara este, însă, considerată perioada ideală pentru nunți, așa că dacă vei fi nașă în perioada caldă din an trebuie să știi că variantele vestimentare sunt nelimitate. În general, încearcă să-ți îndrepți atenția către modelele de rochii vaporoase, precum cele din satin, cu un croi mai lejer, care să asigure respirabilitatea pielii chiar și pe vreme caniculară.

Câți bani trebuie să investesc în ținuta de nașă? (H2)

Nu există o regulă referitoare la ce sumă este acceptabil să cheltuiești pentru ținută, mai important este să alegi una care ți se potrivește și în care arăți bine. Rochiile lungi sunt, de regulă, mai scumpe, dar prețul poate varia și în funcție de materialul din care sunt confecționate sau detaliile aplicate. Sfatul nostru este să optezi pentru rochii în care să te simți confortabil și să poți dansa, astfel încât să te bucuri de fericitul eveniment fără ca nimic să îți șteargă zâmbetul de pe chip.

Unde poți găsi rochii de nașă în mărimi mari?

Să fii nașă de cununie poate fi o ocazie unică în viață, de aceea este esențial să optezi pentru o ținută care să te facă să te simți bine în pielea ta, indiferent de kilogramele pe care le ei. La YOKKO găsești întotdeauna haine potrivite pentru orice siluetă, inclusiv rochii de nașă în mărimi mari. În colecția noastră am inclus rochii până la mărimea 3XL sau 4XL, în funcție de model. Dacă preferi varianta shopping-ului online, consultă cu atenție tabelul de mărimi disponibil pe site, iar dacă vrei să probezi rochiile pe care ai pus ochii te așteptăm în magazinele noastre din țară.

YOKKO este furnizorul tău de stil, indiferent de ocazie sau de sezon! Toate piesele din colecția noastră sunt 100% românești și respectă standardele de calitate specifice modei high-end!

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *