Fustele creion – alegerea perfectă pentru ținutele office

 

Piese atemporale și clasice, omagiu adus feminității de către Christian Dior în anii 50, fustele creion sunt prezente în fiecare sezon pe podiumurile de modă. Feminine, chic și extrem de ușor de asortat cu o varietate de piese de îmbrăcăminte, fustele creion sunt ideale pentru ținutele business, perfecte pentru un cocktail, potrivite pentru întâlniri romantice sau ieșiri cu prietenii.  

Cum să alegi și să asortezi o fustă creion la birou?

Fusta creion este un item must-have în garderoba ta, mai ales dacă ești femei de carieră – dar nu numai. Pentru a avea o imagine impecabilă, demnă de mediul profesional trebuie să alegi și să stilizezi corect această piese de îmbrăcăminte din garderoba ta. Iată câteva sfaturi în acest sens:

  • Armonizează proporțiile și subțiază silueta

Indiferent de ocazie, fustele creion subțiază talia, evidențiază formele și ne fac să arătăm mai suple.  Dacă ai o siluetă pară, alege fusta creion într-o culoare solidă, de preferat într-o culoare mai închisă decât a topului. Dacă ai un piept voluminos, alege un top cu decolteu în V. Dar dacă ai brațele groase sau umeri lați, combină fusta cu bluze din materiale ușoare și mâneci trei sferturi. Evită body-urile sau bluzele mulate.

  • Găsește mărimea și croiala corectă

O fustă creion cu talie înaltă va alungi piciorul, fii însă atentă la mărime. Una prea largă îți va îngroșa talia, una prea strâmtă te va incomoda și colăceii ce vor apărea nu îți vor avantaja silueta. O fustă creion corectă trebuie să îți urmeze linia șoldurilor. Dacă ești minionă alege-o deasupra genunchiului, dacă ești înaltă, imediat sub genunchi.

  • Realizează combinația potrivită 

Fustele creion pot fi combinate cu bustiere, cămăși, bluze de damă din diverse materiale, sacouri și jachete, în funcție de ocazia în care sunt purtate. Pentru o impresie de subțiere, poți să marchezi talia cu o curea într-o culoare mai închisă decât topul și fusta. La birou alege culori neutre. Pentru un aspect mai îngrijit, dar și o accentuare a taliei, bluza introdu-o în fustă. Adaugă un blazer sau un sacou potrivit. Pantofii cu toc, de preferat stiletto, sunt cei mai potriviți, punând în evidență eleganța acestei piese vestimentare, niciodată demodată, fermecătoare de fiecare dată.

Cum să porți fustele creion la evenimentele de business?

În funcție de modul în care le asortezi, fustele creion sunt ideale pentru orice tip de evenimente de business, nu doar pentru zilele în care mergi la birou. Acestea fac întotdeauna o echipă bună cu clasicele cămăși albe, iar acest mix îți oferă și mai multe posibilități de accesorizate. De exemplu, poți completa ținuta cu un sacou într-o culoare similară cu cea a fustei sau, dacă ținuta este în nuanțe neutre, într-o culoare mai intensă, care să te pună în evidență într-o manieră pozitivă.

Pentru un plus de creativitate, nu te temi să jonglezi cu texturile. Astfel, poți alege pentru partea de jos a outfitului o fustă creion din bucle, iar în partea superioară a corpului să pui o bluză din mătase naturală. Pe deasupra, poartă un blazer din bucle texturată cu bumbac, dacă vrei să păstrezi o linie vizuală clară sau mizează pe sacourile din brocart stofă texturată pentru un look original, dar care păstrează rigurozitatea stilului vestimentar office.

Cum selectezi și cum stilizezi fustele creion în 2024?

Indiferent dacă le porți ca atare sau ca parte integrantă a unui taior, fustele creion sunt omniprezente în cultura vestimentară office.

În 2024, trendurile satisfac atât cerințele mediului corporativ, dar și dorința de a-ți exprima feminitatea și creativitatea. Astfel, în acest an alege fuste creion în nuanțe vibrante, cum ar fi fucsia, oranj, lime sau „Peach Fuzz”, culoarea anului – variante cromatice pe care le regăsești și la YOKKO.

O opțiune ușor mai îndrăzneața este reprezentată de fusta creion cu peplum, perfectă pentru companiile unde nu există un cod stilistic extrem de riguros. Această este potrivită pentru tine dacă ai o siluetă androgină, deoarece adaugă volum în zona șoldurilor și creează acele curbe care conferă feminitate și senzualitate. În plus, alungește și subțiază optic picioarele.

De asemenea, trendurile din 2024 promovează imprimeurile, atât pe cele clasice, precum bulinele, cât și pe cele mai neobișnuite, precum pasmanteria.

Totodată, fustele cu inserții de fir auriu sunt la mare căutare în acest sezon.

Pentru sezonul estival, designerii recomandă în acest an stilizarea fustelor creion albe – care să aceentueaze pielea bronzată – în diferite combinații. La birou, poți asorta o astfel de piesă vestimentară cu bluze din viscoză cu imprimeuri florale și cu pantofii cu toc, cu vârful închis; în schimb, dacă mergi la un party direct de la job, poartă accesorizează fusta cu un top cu bretele din mătase și înlocuiești încălțările cu o pereche de sandale elegante.

Eleganța și stilul sunt două dintre principalele valori ale ținutelor business. Pune-ți în evidență feminitatea într-o manieră discretă, potrivită mediului de lucru, optând pentru fuste creion, disponibile la YOKKO într-o varietate de materiale, de imprimeuri și de variante cromatice!

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *