Dress code cocktail: ținute chic pentru cocktail garden party

Astăzi vă propunem să discutăm despre cum ne îmbrăcăm dacă primim o invitație la un cocktail în aer liber.  Fiind vară, distracția se mută din interior, în exterior și deși ambele evenimente, atât cocktail-ul, cât și garden party-ul, sunt două evenimente formale, lucrurile sunt mai relaxate în realitate, dar trebuie ținut cont de anumite reguli.

Dress code cocktail și dress code cocktail garden party – diferențe

Dress code-ul cocktail și cel pentru garden party sunt inspirate, ambele, din cultura britanică. Petrecerile tip cocktail începeau înainte de prânz sau cină și se desfășurau de obicei în interior și se întindeau pe parcursul a mai multor ore, iar garden party-ul avea loc între ore 16 și 20 seara, evident în exterior.  Un cocktail  garden party are loc deci într-o grădină, în timpul zilei, dar se poate prelungi până seara târziu, serile de vară invitând la dans, conversație și voie bună.

Pe de o parte, dress code-ul cocktail desemnează un cod vestimentar semi-formal și se transpune prin intermediul acelor haine pe care le porți la diverse evenimente care au loc seara, cum ar fi o nuntă sau, de ce nu, o strângere de fonduri. Pentru femei, piesa reprezentativă este rochia de cocktail, definită prin lungimea midi, un material de calitate și un design elegant, dar nu ostentativ. Găsești o mulțime de rochii de seară potrivite pentru o astfel de ocazie în magazinele YOKKO și pe site.

Pe de altă parte, dress code-ul garden party are o puternică influență casual, dar nu înseamnă că implică purtarea hainelor de zi cu zi. Pentru femei, acesta impune alegerea unui model de rochii semi-formal, în nuanțe pastelate sau cu imprimeuri florale. În ceea ce privește lungimea, ideale sunt rochiile până la genunchi, dar, spre deosebire de dress code-ul cocktail, ținutele garden party pot include și rochii maxi, până în podea.

Idei de ținute pentru un evenimentele care impun un dress code cocktail 

Atât la evenimentele care solicită un dress code cocktail (cât și la garden party), este indicat să eviți texturile prea casual, (precum denimul) sau prea extravagante (cum ar fi pielea). Decența și confortul sunt cuvintele după care trebuie să te ghidezi la un astfel de eveniment. Fără decolteuri adânci, fără transparențe – vei sărbători o ocazie specială într-un cadru rafinat, deci evită rochiile extrem de scurte, mulate, decoltate, dar și tocurile foarte înalte. În ceea ce privește accesoriile, este indicat ca acestea să fie discrete, puține la număr și de bună calitate.

Poți alege o mulțime de rochii potrivite pentru o petrecere de cocktail din colecția YOKKO. De exemplu, o rochie chic cu volan, care să-ți ofere lejeritate și să aducă un plus de feminitate poate fi o alegere perfectă pentru un cocktail party. Accesorizeaz-o cu pantofi statement și cu bijuterii minimaliste și ești gata de petrecere!

Ținutele cocktail pot integra, însă, și salopetele, pantalonii, sacourile și bluzele din materiale de calitate. De asemenea, nu poți da greș îmbrăcând un costum de damă într-o culoare vibrantă.

Cum să te îmbraci corect la un garden party?

Secretul unei ținute corecte și confortabile pentru un garden party este să mizezi pe materiale naturale (bumbac, vâscoză, mătase), care să permită pielii să respire. Croielile lejere, precum și rochiile fluide sunt o variantă potrivită pentru un eveniment cu influențe casual care are loc în exterior. Rochiile din mătase, voal sau dantelă, precum și cele cu imprimeu floral, sunt extrem de potrivite și feminine pentru o astfel de ocazie.

Culorile pot fi închise dacă evenimentul este mai sofisticat, însă în general sunt recomandate și pastelurile sau culorile vii dacă atmosfera este mai relaxată, decorul natural, plin de verdeață și flori, invitând la bucurie și destindere.

În ceea ce privește încălțămintea, înlocuiește pantofii cu toc cu sandalele wedges, care vor adăuga un strop de eleganță eliminând riscul ca tocul să se scufunde în iarbă. Balerinii pot fi, de asemenea, o opțiune bună de luat în considerare.

Cum alegi ținuta pentru garden party în funcție de sezon?

Dacă vorbim despre evenimentele de tip garden party e important să nu omiți nici sezonul, deoarece este un criteriu de bază în alegerea ținutei. Deși majoritatea petrecerilor care se desfășoară în exterior au loc primăvara sau vara, dacă vremea este prietenoasă poți primi o invitație la o astfel de ocazie și toamna.

Pentru petrecerile din sezonul de primăvară-vară contează foarte mult confortul termic pe care ținuta îl oferă, dar totodată și eleganța acesteia. Optează pentru țesături ușoare, precum inul sau bumbacul și alege rochii sau fuste puțin deasupra genunchilor. Evită culorile închise și alege, în schimb, nuanțe luminoase, vesele, cum ar fi galbenul. Sezonul acesta, pentru a fi în trend, poartă o rochie de garden party în nuanța Peach Fuzz, culoarea anului 2024.

Participi la un garden party în lunile răcoroase de toamnă? Secretul de stil în acest caz este purtarea hainelor în straturi. De exemplu, poți combina o rochie tip pulover cu colanți și cizme până la glezne sau cu botine. Nuanțele de verde smaralad, albastru safir sau roșu rubin sunt variante cromatice excelente pentru ținutele de petrecere din toamnă. Eșarfele și pălăriile sunt accesorii care îți pot asigura un plus de confort termic, adăugând, în același timp, un plus de elaganță outfit-ului. Un trench sau un cardigan tricotat care să-ți țină de cald în cazul în care temperatura scade la apus de soare este, de asemenea, indispensabil.

Te așteptăm în magazinele YOKKO pentru a-ți alege rochiile potrivite pentru orice ocazie specială din viața ta! De asemenea, dacă preferi shopping-ul online, te invităm să faci cumpărăturile de pe site-ul nostru, rapid și confortabil!

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *