5 motive pentru care trebuie să porți haine din mătase naturală

Trăim într-o perioadă în care materialele sintetice sunt prezente peste tot în jurul nostru, când prin magazine găsim preponderent articole din țesături care conțin mult poliester în ele. Dar haideți să ne uităm puțin și la mătasea naturală și de ce este așa de important s-o avem în garderoba noastră!

Se spune ca mătasea a fost descoperită de o prințesă, ea stătea sub dud, când deodată i-a cazut un cocon în ceașca de ceai. De la căldura aceastuia, coconul s-a desfăcut încet în firul de mătase. Această țesătură a fost de-a lungul istoriei apreciată și iubită în sepcial de nobilime, împărați și regi. Astăzi când ne gândim la un articol din mătase naturală, vorbim despre eleganță și rafinament.

Cred că mai toată lumea știe că mătasea este fibra produsă de larvele unor fluturi (de diferite specii), larve numite popular viermi de mătase. Totul a pornit de la chinezi, ei au fost primii, acum aproximativ 4500 de ani. Acești viermi de mătase se hrănesc cu frunze de dud. Viermii de matase sunt relativ ușor de crescut, astfel încât mătasea produsă de ei este disponibilă în cantități mari. Cei mai mari producători sunt China, Japonia, India și Brazilia. Cândva, România a fost pe locul 6 în lume la producția de mătase. Mai facem și acum mătase (sau borangic, cum se mai spune la noi), la Stoenești, judetul Vâlcea.

Mai jos vă prezentăm cateva motive foarte importante, pentru care trebuie să ai în garderoba ta, și articole din mătase naturală:

Țesătura de mătase este foarte moale dar rezistentă – un mix ciudat daca stai să te gândești. Se spune că mătasea are cea mai mare rezistență la rupere  dintre fibrele naturale.

Are super proprietăți când vine vorba de ținut cald sau ținut răcoare. Este un material foarte potrivit atât pentru iarnă cât și pentru vară. Mătasea poate prelua umiditate pâna la maxim 40% din greutatea sa, fără să o simți că este udă sau fără să-și piardă calitățile izolatoare.

Nu se șifonează ușor! Deci mult mai puțin călcat!

Datorita compoziției firului poate fi colorată în cele mai frumoase și intense culori.

Este foarte bună pentru persoanele cu diverse alergii. Structura și proprietățile țesăturilor din mătase nu permit fixarea și dezvoltarea acarienilor. Mătasea naturală fiind o fibră de proteină (fibroină) este apropiată compoziției pielii noastre. Datorită acestui lucru, țesăturile din mătase sunt suportate foarte bine pe piele în general și în special de persoanele cu alergii, eczeme sau neurodermite.

Vă invităm în magazine și pe site-ul www.yokko.ro să alegeți si alte articole din țesături naturale.

 

Un comentariu

  • Sunt foarte multumita de de hainele de la firma Yoko. Va rog reeditati modelele rochiilor de matase naturala si cu marimi XL si XXL.

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *