Mădălina Tănase, activist de mediu și ambasador proiect Alphas Sustainability Kindergarten

Sunt mereu pe fugă și am mereu câte ceva de lucru sau mai ales îmi fac singură de lucru, la câte idei am pe minut.

De obicei salvez animale în drum spre casă de la locul de munca , amuzant …și glumind, povestea este adevarată ….acum 3 ani , un cățelus pe care l-am numit Bucur, am oprit 3 garnituri de metrou la statia Bucur Obor, pentru că era sub scările de la metrou și exista posibilitatea sa cadă pe șine, apoi l-am dresat la un psiholog canin, pentru ca avea tendințe spre agresiune datorita traumelor inițiale…

Am trecut până acum prin 3 domenii. Acum 10 ani am plecat în Olanda, unde timp de 5 ani am avut grijă de copii, una dintre pasiunile mele. Dar dupa 5 ani am dorit să revin acasă pentru că sunt atâtea de făcut în România. Mai întâi am fost foarte interesată de domeniul turismului așa că am devenit ghid național de turism -pe limba neerlandeza și am mers în circuite prin toată țara cu turiști olandezi.  Timp de un sezon de 4 luni, în 8 zile de circuit  îi încântam cu  destinațiile din România, ba chiar și din Republica Moldova.

La un moment dat s-a ivit o oportunitate la o companie de telecomunicații având avantajul limbii olandeze, inițal ca IT Agent Service Desk , mai apoi am avansat timp de trei ani până la o poziție de inginer pe servere la nivel global unde mă ocup de prevenție.

De curând am decis să îmi urmez pasiunea, așadar de la 1 Septembrie renunț la cariera din IT și mă voi dedica misiunii mele în viață,  educația preșcolară. Voi pune umărul la înființarea primei gradinițe concept în domeniul Sustenabilitații – Alphas Sustainability Kindergarten. Concret, introducem în educația preșcolară sustenabilitatea, economia circulară și alte concepte care se află și în viziunea și strategiile ONU și UE pentru 2030.

Așadar voi fi Ambasador  al echipei  Alphas Sustainability Kindergarten. Consider că cei mici sunt adulții de mâine care vor avea grijă de mama natură, vor transforma deșeurile în arta circulara și obiectivul final este că deșeurile nu se vor mai duce la groapa de gunoi. Copiii sunt cei mai receptivi la tot ce e nou și mai ales ei simt mult mai intens tot ceea ce se întamplă în lume. Pădurile se taie, oceanul e plin de plastic, ei văd si aud lucrurile astea, le simt mult mai bine și așa putem să aducem un vibe pozitiv în tot ceea ce facem, în fiecare activitate de zi cu zi îi vom învăța pe ei să aibă grija de natură. Sunt bucuroasă că din septembrie mă voi acupa exlusiv numai de acest proiect.

Mereu am fost un activist de mediu și de sănătate publică. Înainte de pandemie, noxele din oraș de la trafic și de la arderea deșeurilor erau la cote amețitoare iar eu îndemnam lumea să poarte mască, acum mă amuz pentru  că se pare că eu am inițiat trendul ăsta cu măștile. În același timp susțin tot ce e nou și inovativ.

De aceea nu conduc o mașină si am venit la ședința foto cu bicicleta mea din bambus laminat, prima de acest gen din lume, și mă mândersc să spun că se fabrică in România. Mereu mi-a plăcut inovația, așadar când l-am cunoscut pe fondatorul Veltra Bikes la un moment dat, am intrat în echipa lor din dorința de a face cunoscut acest produs românesc în Olanda și nu numai. Este o bicicletă sustenabilă, pentru că bambusul este o plantă care odată taiată, crește din nou, pentru că rădăcina rămâne. Așa că sunt și promotor Veltra și este bicicleta cu care merg zilnic. În Olanda pedalam 80 de km pe zi în drumurile zilnice.

Să fii femeie activă înseamnă să să contribui la comunitate prin tot ceea ce ești tu ca om. Chiar și o singură idee, un singur om poate schimba în jur o comunitate întreagă. Prin viziunea ta, poți să redai în lume optimism și entuziasm.

Salvăm lumea atunci când fiecare persoană își aduce aportul. Că toata lumea zice: “de ce nu face guvernul X mai mult?”. Nu. Fiecare dintre noi poate schimba în jurul lui. Că strang plasticul și îl duc la locuri speciale pentru reciclare sau fac alte mici gesturi, orice activitate zilnică își aduce aportul asupra mediului.

Madalina Tanase, activist de mediu și ambasador proiect Alphas Sustainability Kindergarten

Foto și interviu de Marius Tudose

Mădălina Tănase, activist de mediu

Mădălina Tănase, activist de mediu

Mădălina Tănase, activist de mediu

Mădălina Tănase, activist de mediu

Mădălina Tănase, activist de mediu

Mădălina Tănase, activist de mediu

Mădălina Tănase, activist de mediu

 

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *