Tendinte 2016 | O toamna de catifea – extravaganta și seducție

Una dintre cele mai interesante tendințe ale sezonului Toamnă-Iarnă 2016-2017 este catifeaua. Acest material este purtat în ținute urbane sau festive de câteva sezoane, dar a ajuns în topul preferințelor designerilor, a femeilor, chiar și a bărbaților.

Dacă nu știi cum pot fi purtate hainele și accesoriile din catifea, am pregătit pentru tine câteva sfaturi pentru a te ajuta să le introduci în ținutele din sezonul ce urmează.

Catifeaua este un material clasic care adaugă pe loc ținutei un aer elegant și care poate scoate în evidență cele mai simple și banale ținute din garderobă.

Datorită texturii prețioase, atunci când sunt învăluite în catifea, femeile au o alură specială, sofisticată. Nu demult, catifeaua era un simbol al bunăstării și luxului, fiind purtată de reprezentanții regalității și de nobilime. Poate încă asociem catifeaua cu rochiile bunicii, demodate, însă acum ea e modernizată prin proprietatea stretch, care îi permite să fie folosită la realizarea rochiilor plăcute pe corp și devenind o textură casual, chiar rock în moda străzii.

Despre culori: chiar dacă hainele și accesoriile din catifea negre sunt întotdeauna o alegere sigură cu care nu poți să dai greș, încearcă și pe cele în culori mai îndrăznețe: roșu burgund, albastru regal sau verde.

Sacourile și bolerourile sunt cele mai simplu de asortat cu care poți începe să introduci această tendință în ținutele de zi cu zi. Poartă catifeaua alături de alte materiale delicate pentru a păstra echilibrul ținutei — catifeaua arată superb în combinație cu satinul, mătasea și dantela. Catifeaua poate fi adusă în ținute office cu succes, alături de o pereche de blugi pană, o cămașă elegantă și accesorii rafinate.

1

Sacouri din catifea

2Sacouri din catifea

O rochie din catifea bine aleasă îți poate transforma silueta, punându-ți în valoare formele, mascându-ți imperfecțiunile.

Pentru o ieșire în oraș, vă recomandăm o rochie cu croială evazată, din catifea și cu inserții de cristale Swarovski, în variante cromatice, negru, roșu sau albastru.

3

 

Rochii din catifea cu inserții de cristale

Rochiile negre din catifea elastică ce urmează senzual linia corpului, cu mânecă scurtă sau 3 sferturi, sunt rochiile perfecte pentru cocktail-uri. Pentru o seară specială, vă recomandăm rochiile și bolerourile din catifea elastică.

4Rochii din catifea elastică

Bluzele elegante din catifea roșie cu mâneci din tulle transparent scot orice apariție din anonimat, iar sacourile tunică cu inserții fine de cristale Swarovski dau ținutei un aer aristocratic.

6Bluze din catifea

Și pantalonii din catifea fac furori în această toamnă. Și se găsesc o varietate de modele. De la cei pană, la cei evazați, sunt extrem de versatili, și  se pot asorta cu uşurinţă la orice – la bluze lejere din mătase sau satin, cu mâneci din voal transparent; pentru o zi la birou poți adăuga peste și un sacou office. Cea mai potrivită nuanţă pentru pantalonii din catifea, este negru. Dacă eşti mai curajoasă, poţi alege şi alte culori. Totuşi, pantalonii din catifea încarcă silueta, de aceea, dacă nu eşti mulţumită de coapsele tale, încearcă să-i eviţi şi să alegi alte piese vestimentare din catifea.

7Pantaloni din catifea

Fustele conice sau evazate, în nuanțe de grena și negru, sunt piese vestimentare comode și elegante, pe care le vei păstra în garderobă mult timp, catifeaua fiind un material care nu se demodează niciodată.

8Fuste din catifea

Și asta nu e tot. Se poartă chiar și accesoriile din catifea. Broșe, sub formă de flori, șaluri elegante cu franjuri, sau eșarfe la baza gâtului, toate se pot realiza din catifea și sunt foarte la modă. De asemenea încălțămintea din catifea este o alegere smart.

9Accesorii din catifea

Catifeaua și-a păstrat până astăzi farmecul și seducția, o singură piesă de catifea poate da ținutei un aer de eleganță aparte. E un material prețios, care îți va da mereu un sentiment de răsfăț. Nu-ți refuza plăcerea atingerii catifelei.

Te așteptăm în magazine și pe www.yokko.ro să îți alegi modelele favorite.

Un comentariu

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *