Garderoba pentru birou, de la interviu până la petrecerea de sfârşit de an

Alegerea unei garderobe potrivite pentru birou şi definirea unui stil vestimentar propriu, adecvat organizaţiei unde lucrezi, pot fi considerate adevărate provocări, dacă nu ţii cont de câteva elemente simple.

De cele mai multe ori, industria căreia aparţine compania dictează codul vestimentar şi ţinutele pentru care poţi opta, astfel încât hainele să îţi devină un aliat, iar nu un impediment în dezvoltarea ta profesională. Alte indicii despre stilul pe care trebuie să il abordezi poţi să identifici comparându-ţi propria vestimentaţie cu cea a colegilor. Dar să începem cu începutul!

1. Cum ne îmbrăcăm la interviu

În psihologie, “prima impresie” este definită ca evenimentul când o persoană întâlneşte pentru prima oară o altă persoană şi îşi formează o imagine mentală a acesteia. Se spune că hainele sunt responsabile pentru 95% din acea primă impresie, care este esenţială la un interviu (şi nu numai). Ai lăsa lucrurile la voia întâmplării? Noi credem că nu. De aceea, indiferent de domeniu sau postul pentru care ai aplicat, sugestia noastră este să îţi alegi cu grijă outfit-ul: o cămaşă impecabilă, simplă  – fără imprimeu şi o fustă midi sau pantaloni din stofă par să fie reţeta succesului. Adaugă un sacou business şi accesorizează cât mai discret, nu vrei să fii prea extravagantă în acest caz.

Costum office bleumarin din stofa elastica

Cumpără ţinuta office din stofă elastică bleumarin

Camasa office din bumbac elastic

Cumpără cămaşa din bumbac elastic

Sacou office gri din stofa elastica

Cumpără sacoul gri din stofă elastică

2. O zi obişnuită la birou

Ce haine alegi dimineaţa din dulap astfel încât să ai cu adevărat o zi plăcută? Peste 8 ore de lucru necesită haine comode şi cu toate acestea vrei sa arăţi impecabil. De aceea, materialele pe care le porţi trebuie să fie cât mai confortabile – alege jerse sau stofă elastică. Rochiile sunt un adevărat colac de salvare atunci când te grăbeşti, rezolvi întreaga ţinută “dintr-un foc”. Optează pentru un croi lejer şi jerse elastic, care nu se şifonează. Iar pentru o zi cu sedinţe importante, costumele sunt must-have.

Rochie lejera din jerse elastic

Cumpără rochia din jerse elastic

Rochie mov cu jabou din voal

Cumpără rochia comodă cu jabou

Costum din stofa elastica pentru birou

Cumpără costumul feminin pentru birou

3. Petreceri la birou

Petrecerile pe care le organizează companiile sunt un bun prilej de socializare şi de a îi face pe ceilalţi să te cunoască în afara mediului de lucru. Asigură-ţi un look de excepţie cu o rochie de cocktail rafinată şi şarmantă şi o coafură specială , nu vei duce lipsă de priviri admirative! Demn de reţinut: chiar dacă vorbim despre o petrecere, este recomandat să alegi rochii mai puţin ostentative, păstrand rochiile prea sexy pentru alte ocazii. În final, totul se reduce la cum vrei să fii percepută de cei din jurul tău.

Rochie eleganta din brocart

Cumpără rochia elegantă din brocart elastic de bumbac

Rochie de seara din tafta si catifea

Cumpără rochia de seară din tafta şi catifea

Rochie glamour din brocart

Cumpără rochia glamour din brocart 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *